Måns Sunesson

Om mig

Måns SunessonMåns Sunesson

 

Jag har åkt längdskidor så länge jag kan minnas. Åkte mina första tävlingar endast något år gammal men började tävla mer frekvent och mer på allvar vid 9-10 års ålder. 12 år gammal valde jag att börja högstadiet på Domnarvets skola på andra sidan stan för att gå den längdskid-och orienteringsprofilinriktning som finns där. Under dessa år utvecklades jag mycket och när jag kom upp i H15-16 klassen var jag endast strax bakom de allra bästa i Sverige i min ålder.

Jag flyttade som 15 åring upp till Åsarna för att börja på skidgymnasium. I efterhand så ser jag på mina år i Åsarna som både det bästa och det sämsta jag gjort. Jag utvecklades mycket som person och lärde mig väldigt mycket men skidåkningen gick bara sämre och sämre. Av den anledningen valde jag att bara läsa 3 år och flytta hem trots möjlighet att fortsätta ett 4:e, för att i lugn och ro få börja om och hitta tillbaka till glädjen i skidåkningen.  Jag började läsa Sportmanagement-programmet vid Högskolan Dalarna i Falun och jobbade mig tillbaka träningsmässigt, framförallt hade jag skoj när jag åkte skidor igen och resultaten började komma.

Nu pluggar jag ungefär 50% (mestadels distans) och tränar resten utav tiden.

Här hittar du mina senaste resultat.

Om denna blogg

På denna blogg kan du följa framförallt min träning och min elitsatsning inom längdskidåkningen. Emellanåt dyker det även upp inlägg som inte har någonting med min skidåkning att göra. Dock är denna blogg i första hand till för att delge Er min idrottsvardag.