Alliansloppet skejt Sting Hill race Måns Sunesson

Om mig

Måns SunessonMåns Sunesson

Jag har åkt längdskidor så länge jag kan minnas. Åkte mina första tävlingar endast något år gammal men började tävla mer frekvent och mer på allvar vid 9-10 års ålder. 12 år gammal valde jag att börja högstadiet på Domnarvets skola på andra sidan stan för att gå den längdskid-och orienteringsprofilinriktning som finns där. Under dessa år utvecklades jag mycket och när jag kom upp i H15-16 klassen var jag endast strax bakom de allra bästa i Sverige i min ålder.

Jag flyttade som 15 åring upp till Åsarna för att börja på skidgymnasium. I efterhand så ser jag på mina år i Åsarna som både det bästa och det sämsta jag gjort. Jag utvecklades mycket som person och lärde mig väldigt mycket men skidåkningen gick bara sämre och sämre. Av den anledningen valde jag att bara läsa 3 år och flytta hem trots möjlighet att fortsätta ett 4:e, för att i lugn och ro få börja om och hitta tillbaka till glädjen i skidåkningen.  Jag började läsa Sportmanagement-programmet vid Högskolan Dalarna i Falun och jobbade mig tillbaka träningsmässigt, framförallt hade jag skoj när jag åkte skidor igen och resultaten började komma. De senaste åren har jag studerat på högskola och tagit både en kandidatexamen inom företagsekonomi och en magisterexamen i turismvetenskap, samtidigt som jag fortsatt med min skidsatsning. Nu pluggar jag ungefär 50% (mestadels distans) och tränar resten utav tiden.

Förutom tävlandet på vintern tycker jag även att det är väldigt roligt att tävla på rullskidor. På rullskidor har det blivit ett flertal topp-10 placeringar på SM med en 4:e plats som bäst, samt världscuppoäng på världscuptävlingarna i Torsby sommaren 2018.

Om denna blogg

På denna blogg kan du följa framförallt min träning och min elitsatsning inom längdskidåkningen. Emellanåt dyker det även upp inlägg som inte har någonting med min skidåkning att göra. Dock är denna blogg i första hand till för att delge Er min idrottsvardag.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.