Rullskid-SM sprint 2017

Kraschade ut i kvartsfinalen på rullskid-SM sprinten

Igår på rullskid-SM 20 km gemensam start hade jag en bedrövligt dålig dag. Jag låg på en 27-28:e plats med två av de 13 varven kvar när jag blev varvad och avplockad. Kroppen svarade ingenting och jag var stum redan på det första varvet. Hängde i ett tag men det gick galet fort i täten och jag kände mig för dagen helt chanslös!

Denna dagen gick betydligt bättre! Ett tag i alla fall! Det hade regnat rejält en stund innan prologstarten. Så jag, liksom dom flesta andra valde att köra prologen på regnhjul. Prologen gick över förväntan bra och jag kvalade in till kvartsfinalerna som 14:e man (48 startande varav 30 går vidare).

I kvartsfinalen fick jag ett tufft heat med Anton Hedlund, Marcus Grate, Ludvig Holmberg, Lars Ericsson och Johannes Ringsby. Jag kom iväg otroligt dåligt men körde mig in i loppet med en kropp som kändes bra för första gången på evigheter. Tyvärr tog det slut drygt halvvägs in i loppet då både Johannes, jag och Ludvig kraschade i en hal och svår kurva. Tråkigt men det är sådant som händer när det är sprint! Alla klarade sig som tur var ganska bra med enbart skrubbsår och blåmärken.

Rullskid-SM sprint 2017 Emma Larsson och Måns Sunesson
Jag delade skidor med Emma Larsson i både kval och finaler. Emma gjorde en grym tävling och slutade femma mot seniorerna i damklassen!

En dålig och en bra dag på rullskid-SM på SM-veckan detta år. Synd bara att jag inte fick ut mer av den bra dagen.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.