Rullskid SM 2015 Måns Sunesson

Rullskid SM 20km masstart

Idag har jag tävlat på rullskidor på Sm veckan i Sundsvall. 20km masstart i fri stil 2.0km gånger 10 varv. Dagen till ära så var Sundsvall även varmast i hela Sverige med 31,3°C. Vi var 35 startande herrar som stack i väg från start. Jag lyckades åka väldigt bra taktiskt under första halvan av loppet och hade en enkel resa de första 12 kilometerna. Jag gjorde sedan ett stort taktiskt misstag då jag lagt mig sist i klungan för att kunna ta dricka i lugn och ro, men medan jag låg sist ryckte Anders Svanebo i täten och jag tappade klungan. Höll ändå ihop det bra och plockade till och med några platser när jag ut på det 9:e varvet fick rygg på Erik Andersson som kom ifatt efter att ha brutit en stav tidigare. Rullade i mål på en 17:e plats (rätt sida hälften i alla fall!). Endast 23 av de 35  startande åkarna kom i mål då reglerna sa att man var tvungen att kliva av om man blev varvad. Jag är klart nöjd med mitt lopp idag! Men framförallt hade jag väldigt roligt! Fantastiskt bra publik och rolig tävlingsform. Jag hörde att jag fått en del TV-tid också, det är alltid skoj!

Imorgon är det backrace som gäller. 7.5km uppför södra berget. Hoppas på ytterligare ett bra resultat då!

Rullskid SM 2015 Måns Sunesson
Fixar materialet innan start.
Rullskid SM 2015 Måns Sunesson
Trött men nöjd efter loppet!

/Måns

2 thoughts on “Rullskid SM 20km masstart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.