Bergebosprinten

Bergebosprinten

Idag var det sprint på hemmaplan i Bergebo. Bergebosprinten kallad, logiskt nog! En kort snabb riktig sprintbana. Seniorklasserna hade slagits ihop med 19-20 klasserna för att få bättre finaler med fler åkare. Jag var två ut i prologen efter först startande Johannes Ringsby. Jag gjorde en bra första halva av prologen (mest uppför) men en sämre andra halva (mest utför). Det blev ett okej prologresultat för min del jag hade kanske önskat vara ändå lite närmare på denna korta bana. Men det var riktigt snabba killar som var före. Tre av dom med världscupstarter i just sprint.

Bergebosprinten prologresultat
Prologresultat Bergebosprinten Herrar 19-21

Kvartsfinaler sedan, där endast en åkare skulle slås ut. Denna åkare skulle slås ut ur den kvartsfinal jag åkte (den första, där vi var fem åkare). I dom andra två kvartsfinalerna gick alla fyra åkarna vidare. Jag blev tvåa efter Anton Persson efter att ha gått kamp med Jonatan Engdahl om andraplatsen.

I semifinalen, där tre från varje gick till final, var det istället Jonatan som drog det längsta strået. Efter att jag mentalt vikit med mig och släppt förbi både Johannes Ringsby och Jonatan på upploppet. Illa, men jag får ta lärdom och se till att det inte händer igen. Tråkigt att inte få åka finalen, som blev en spurtuppgörelse mellan fyra åkare (med två strax bakom) där Anton Persson var snabbast.

Bergebosprinten resultat
Slutresultat BERGEBOSPRINTEN HERRAR 19-21

Fullständiga slutresultat för samtliga klasser här!

Imorgon är det Bergeboloppet. Tio kilometer klassiskt med riktigt högklassigt motstånd. Jag åker med största sannolikhet med fäste, många andra kommer nog att försöka staka banan dock. Vi får se vilket val som blir bäst!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.