Rullskid-SM 2016 sprintstafett

Rullskid-SM sprintstafett 2016

Sprintstafett rullskidor på SM-veckan idag! Jag och Jonatan Palander representerade vår klubb Sellnäs  IF. Jonatan är i rullskidsammanhang junior detta år och två år framöver. Så vi visste på förhand att vi inte skulle kunna vara med och kriga om några medaljer ännu. Vi hoppades att vi skulle kunna komma på en 8-9:e plats ungefär.

I sprintstafett åker man tre varv var, varannan gång, på en sprintbana. Banan var precis densamma som igår. Jag åkte första sträckan för vårat lag. SK Bore satte upp tempot  från start genom Pontus Hermansson. Efter ca. 400 meter ute på banans längsta raka sänktes farten rejält. Jag insåg att detta inte var något som gynnade vårat lag och jag bestämde mig för att ta tät och öka farten. Detta för att kunna skicka ut Jonatan i en bra position. Samt för att försöka trötta ut eller bli av med de lag vi hoppades kunna ha bakom oss i slutändan.

Rullskid-SM 2016 sprintstafett
Drar i tät mot slutet av första sträckan i årets sprintstafett.

Jag blev passerad av två lag precis innan växling men kunde skicka iväg Jonatan som 3:a. Jonatan förvaltade vår position långt fram i fältet till halvvägs ut på sträckan. Där han tappade positioner på den långa rakan på Norra Promenaden. Till växling hade han fått släppa liten lucka på ungefär 7 sekunder och vi låg på 9:e plats. Jag försökte täppa till luckan men fastnade bakom Tranemos 1:a lag i de trånga kurvorna i början av banan. När jag väl lyckades ta mig förbi hade luckan ökat. Jag la upp ett högt jämt tempo och blev snabbt av med Tranemo-laget. Växlade som 8:a med lika stor lucka framåt som bakåt ungefär. Jonatan tappade lite mot tätklungan men lyckades hålla avståndet bakåt på sin andra sträcka.20160709_120451_007

20160709_120451_015

 

Jag körde sedan så hårt jag kunde på min sista sträcka för att ge Jonatan en så stor lucka som möjligt bakåt inför sista sträckan. En trött Jonatan lyckades hålla undan och vi slutade på en 8:e plats och klarade av vår målsättning!

Jonatan Palander Sellnäs IF rullskidor
Jonatan Palander. En man för framtiden!

Tävlingen vanns av Borås SK  genom Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg som är nya svenska mästare i sprintstafett på rullskidor.

Jonatan Palander Måns Sunesson Sellnäs IF Rullskidor
Nöjda med resultatet!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.