Struktur och skidtester

Ursäkta att sammanfattningen av sprintbanor-undersökningen har dröjt, det har kommit en del i mellan. Den kommer förhoppningsvis imorgon!

Idag har jag varit i Bergebo under 2,5 timmar med pappa och tränat och testat olika skidor och strukturer. Förhållandena i Bergebo var 3°C med blöt och kornig snö. Alla paren skidor jag testade var skateskidor och vallade på precis samma sätt, med vanlig blå rex. Jag testade alla paren och jämförde och dokumenterade både känsla och hastighet på varje par. Utan struktur var det inte så överraskande de mjukaste skidorna som både gick snabbast och som jag hade bäst känsla på. Vi började sedan testa olika strukturer. Med rak struktur, både 1mm, 2mm och 1 och 2mm kombinerade började skidorna att suga och tappade i hastighet. Även julgran-strukturen, och något konsting, den brutna sög i dagens före. Den enda strukturen som fick skidorna att gå snabbare var XC-coarse, den gjorde dessutom att jag fick bättre släpp och känsla i skidorna.DSC_0301

Utöver testerna åkte jag även 90 minuter A1. Kroppen kändes väldigt bra idag och det fortsätter att kännas bra och dåligt ungefär varannan dag. Kanske inte så konstigt med tanke på alla fartpass jag kört i över en vecka, detta är helt enligt plan för att försöka få till en liten formtopp till de kommande tävlingarna i Meråker och Kalix.


Nu på kvällen har jag vallat några par skidor som ska gå Kortvasan imorgon. Den vallning jag gjorde var:

Glid: Blå Rex + Rex RCF red

Fäste: Grönt spray klister som grund, Rex Gold + Rex Red klister blandat 60-40%. Detta ska eventuellt täckas med burk imorgon beroende på om och när det snöar imorgon.


 

Jag erbjuder även vallningar till övriga lopp under Vasaloppsveckan. Om det är någon som är intresserad så kan Ni kontakta mig på: mans@m-sunessson.se eller 0725702078.

Priser enligt överenskommelse och beroende på typ av vallning.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.