Stafett i Årsunda

Är på väg hem från Årsunda och staffet-DM för Gästrikland. Det blev som sagt Viktor Barkegren jag åkte med i ett mixat lag: Sellnäs IF och Domnarvets GoIF. Vi kom på plats ganska sent så Viktor som skulle åka första sträckan fick endast 15 minuter på sig att värma upp. Viktor gjorde ett mycket bra första varv och var med Mattias Edvardsson, Årsunda IF. Riktigt starkt av Viktor som i vanliga fall åker i H16 men ni klev upp och åkte med mig i H21. Han tappade dock på de två återstående varven och växlade över till mig som 2:a drygt 2 minuter efter.

Jag började jaga och tog snabbt in 30 sekunder på första varvet, trots en liten felkörning då jag fick göra en stoppsladd och vända (tappade kanske 5-10 sekunder där). På andra varvet ramlar jag i den enda svåra utförsbacken på banan. Inte nog med att jag ramlar och tappar tid och fart, remmen på staven går sönder helt så att staven bara hänger i handen på mig. Fick en ny stav knappt en kilometer men hade tappat både fart och rytm när jag inte kunde ta i ordentligt med den högra staven. Sista varvet gick något bättre och jag tog in ytterligare något men långt ifrån tillräckligt. Ca.1minut efter på andra plats slutade vi. Helt okej med tanke på att Viktor kliver upp och åker mot killar som är minst 5 år äldre och allt strul jag hade.

När vi sedan väntar på prisutdelning får vi inte kliva upp på pallen då vi inte är med i distrikt mästerskapet eftersom vi kommer från fel distrikt. Stort antiklimax! Pris fick vi dock ändå, varsitt vätskebälte.


Dagen vallning

Jag

Rex 342 fluor powder + Hydrex

Viktor

Star Nano Ceramic mid + Hydrex

Kommentar: både jag och Viktor hade riktigt bra skidor, troligen bland de bättre an alla i tävlingen. Viktor kunde under sitt första varv släppa lite på krönen och ändå vara säker på att glida ikapp. Temperaturen i luften var 1 grad plus. Snön var lös och kornig.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.