Intervaller och stavfix

En del har hänt sedan jag uppdaterade här senast. På fredag eftermiddag skjutsade jag upp pappa till Gimsbärke där hans bil varit på service. På vägen hem åkte jag till Bergebo och körde ett skidpass på 75 minuter med bara stakning.

Igår vilade jag från träning. Tog det lugnt hela dagen och gjorde en del skolarbete och kollade på herrarnas världscupavslutning med 5-milen från Holmenkollen. Blev ännu mer taggad på min egen 5-mil på SM-avslutningen i Kalix på lördag!

Idag har har jag genomfört ett intervallpass skejt. Jag körde 4 intervaller med ganska lång vila mellan för att verkligen kunna fokusera och ge allt i varje. Jag körde intervallerna på den enda slingan som fortfarande är åkbar i Bergebo. Slingan var enligt min pulsklocka 2230m och tog ca. 5.20 minuter att åka. Kroppen kändes bra under hela passet men jag hade svårt att få till tekniken och framförallt växlingarna på de första två intervallerna. Jag bytte skidpar till de sista två intervallerna och helt plötsligt stämde tekniken klockrent igen. Ytterligare en situation som visar vikten av att  ha en skida med rätt egenskaper för det föret som är, något jag insett mer och mer under denna säsong!

Förutom träningen har jag även fixat med en del annat skidrelaterat under dagen. Jag har ju under hela säsongen haft svårt att få till min klassiska åkning riktigt bra. Insåg att en anledning till detta skulle kunna vara att jag åkt med alldeles för långa stavar! Vi provade därför att kapa ett par av mina klassiska stavar några centimeter idag till en längd av 153cm. Förhoppningsvis ska detta kunna göra att jag får ett bättre flyt i min diagonalåkning och en mer avslappnad och kraftfull åkning.

Ett par utav mina klassiska stavar Rex R1 kapade till en ny lite kortare längd.
Ett par utav mina klassiska stavar Rex R1 kapade till en ny lite kortare längd.
Några par skejtskidor iordninggjorda med Rex 342 Fluor Powder inför SM 5-mil och cupavslutning i Kalix.
Några par skejtskidor iordninggjorda med Rex 342 Fluor Powder inför SM 5-mil och cupavslutning i Kalix.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.