Alpina ECL 2.0

Alpina ECL 2.0

Provåkt även Alpina ECL 2.0

Hallå! Denna vecka har jag som jag skrev igår efter att ha testat skejtpjäxan Alpina ESK 2.0 chansen att testa nästa säsongs Alpina-skor. Idag har jag testat att åka i nästa säsongs klassiska pjäxa Alpina ECL 2.0.

Alpina ECL 2.0
Så här ser den ut; nästa säsongs Alpina ECL 2.0

Efter en kortare föreläsning inne på Högskolan och luch med farmor och farfar i Falun for jag upp till Lugnet för att åka klassiskt och testa Alpina ECL 2.0 pjäxan.  Föret på Lugnet var verkligen inte det bästa, snön var både väldigt blöt och porös i värmen och dessutom väldigt skitig. Skon kanske därför inte gjorde sig full rättvisa, men trots detta kände jag att jag gillade den ännu bättre än den nuvarande modellen Alpina ECL Pro . Den har enligt mitt tycke två stora fördelar gentemot sin föregångare. För det första sitter den ännu bättre på foten, tight och som gjuten precis som jag vill ha det! För det andra är den ännu mer vridstyv men samtidigt mjuk och följdsam i ”rätt” riktning. Det gör att man lättare hittar balansen och hjälper att få mer kraft i varje spark. Det är även en fördel då man stakar eftersom det blir stabilare när man går upp på tå.

Alpina ECL 2.0
Den kolfiberförstärkta hälen är en nyhet som hjälper till att öka stabiliteten och vridstyvheten i Alpina ECL 2.0

Det går som sagt fortfarande att åka skidor på Lugnet men snön är väldigt skitig. Bliderna här nedan är tagna på två av de finast (renaste) ställena på banan:

Skejtbädden...
Skejtbädden…
...och spåret
…och spåret

Jag kommer nog inte köra så många fler pass på Lugnet på grund av den dåliga snön. Däremot kommer jag som jag skrev igår passa på att åka i Romme Alpin till snön försvinner helt. Måste ju fortsätta hålla igång med skidåkningen åtminstone fram till Fjälltopploppet i Bruksvallarna lördag den 18 april. Jag kommer nog fortsätta åka lite skidor även efter det om det går, men även lite lugnt försöka jogga igång benen inför löpningspasssen kommande barmarkssäsong.Måns Sunesson Blogg


 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.