Måns Sunesson Orsa Grönklitt

Heldag i Orsa Grönklitt!

Fin skiddag i Orsa Grönklitt

Som jag skrev igår efter att jag varit på Lugnet och tränat har jag idag varit i Orsa Grönklitt för att få till ett par riktigt bra skidpass. Det var inte så länge sedan jag var här senast, då för att tävla i Grönklittsjakten, tävlingar som gick helt okej. Vill du läsa om dem tävlingarna så hittar du inlägget om lördagen här! och söndagen här!

Jag och pappa for iväg hemifrån strax innan 9 och var framme och kunde börja åka vid halv 11 ungefär. Jag valde att köra första passet i klassisk stil, till skillnad från hur jag hade tänkt mig igår. Pappa åkte såklart skejt båda passen, han påstår att han slutat med att åka klassiskt.Måns Sunesson Orsa Grönklitt

Vi började med att åka ett varv runt Stormon ett varv, en lätt runda med nästan enbart stakning. Tog det väldigt lugnt (det finns ingen anledning att köra hårt denna tid på året) och var noga med att tänka på tekniken. Vi åkte sedan in på elljusspåret där vi passade på att filma lite teknik i diagonalåkningen. Två utav filmerna kan du se här nedan:

Vi avslutade sedan det första passet med att åka ett varv på en riktigt rolig 5km bana runt Rädsjön. Totalt blev detta pass 90 minuter långt.Måns Sunesson Orsa Grönklitt

Vi åt lunch på Restaurang Ugglan och Björnen, fläskfilé; stekt potatis och en rödvinsås, riktigt, riktigt gott! Vi satt sedan kvar och vilade en stund för att låta maten sjunka undan lite innan vi for ut på det andra passet, skejt denna gång. Den stigande värmen i kombination med den konstiga nysnöaktiga snön hade gjort att det gick riktigt tungt i början utav passet, jag hade dessutom håll första 20 minuterna så passet kunde ju ha börjat bättre. Det blev bättre i alla fall, både spåret där snön blev lite blötare och gled bättre och hållet släppte. Vi åkte upp en bit i barnbacken i jakt på starten utav Limbyspåret men hittade det inte där. Tog en bild istället!Måns Sunesson Orsa Grönklitt Efter ca. 45 minuter lämnade jag en tröttnande pappa och åkte själv resten utav passet (stark av honom att klara så pass länge ändå!). Hittade då tillslut vägen till Limbyspåret och åkte de delar utav det som var preparerade, riktigt roligt spår! Mötte sedan upp pappa igen när jag åkt 90 minuter innan duschning och hemfärd.

En  skön dag i Orsa Grönklitt (med solsken under delar av den i alla fall) blev det! Bra att få ett par skidpass på riktigt fin snö i ett fortfarande vintrigt Orsa Grönklitt i stället för den grå-bruna sörjan till snö som är på Lugnet.

Måns Sunesson Orsa Grönklitt
Det är fortfarande vinter i Orsa Grönklitt och gott om snö!

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.