Albin Jonsson

I Grönklitt i helgen

I Grönklitt igen

Är återigen i Orsa Grönklitt för att få åka skidor på ren och fin snö inför avslutningstävlingen i Bruksvallarna nästa helg. Vi (jag och pappa) for hemifrån kvart i nio ungefär. Vi plockade upp Albin Jonsson (som förövrigt skaffat en blogg, kolla här!) som ville vara med upp och åka skidor i Mora.

Väl i uppe i Grönklitt började jag med ett klassiskt pass medan de andra två äkte skejt. Anledningen till att jag valde att åka klassiskt trotts att den enda tävlingen som återstår denna säsong är skejt var att jag ville testa nästa års Alpina sko som jag fått låna denna vecka, läs om det här. När jag åkte på Lugnet var det inte optimala förhållanden att testa, men nu efter att ha testat den under riktigt fina förhållanden här i Orsa Grönklitt kan jag konstatera att det jag tyckte mig känna på Lugnet stämde.

Måns Sunesson Orsa Grönklitt
Här med pappa på det första passet för dagen.

Efter lunch, bastu och lite vila stack vi ut på dagens andra pass. Detta pass åkte även jag skejt. Även detta pass åkte jag i nästa års Alpina-pjäxa, denna gång i skejtpjäxan ESK 2.0 (som jag skrivit om här) såklart!

Jag och Albin började passet med att åka elitspåret 10km. Det var gott om snö kvar men stavfästet var inte helt perfekt och jag slog igenom snön flera gånger. Vi åkte sedan några slingor till, bl.a till Fryksås, innan vi avslutade passet. 90 minuter långt blev det.

Albin Jonsson
Albin drar före mig på elitspåret 10km

Det var lite tråkigt att den enda gången under dagen som solen kikade fram var under vilan. Vi hoppas på lite bättre väder imorgon även om prognosen ser något dyster ut.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.