Årets finaste träningsdag!

Inne i maj och fortfarande bra skidåkning! Hur grymt är inte det?! Idag blev det en heldag i Orsa Grönklitt tillsammans med mamma och pappa. Och vilken dag sen! Vindstilla och blå himmel med strålande sol hela dagen. Fantastisk vårskidåkning!

Mitt första träningspass idag var tröskelintervaller skejt. Tre gånger 15 minuter var planen och tre gånger 15-16 min blev genomfört. Att det blev lite längre berodde på att jag ville avsluta varje intervall på ett naturligt ställe. Alltså hellre på toppen av backen än mitt i den! på den tiden hann jag ca. ett och ett halvt varv på tävlingsbanan 3.5 km. Jag är mycket nöjd med passet! Det blev hög kvalitet från start till mål och kroppen svarade bra trots att det var åttonde träningsdagen i följd.

Efter intervallerna
Pulskurva för intervallpasset

Andra passet blev säsongens kanske finaste pass. Två timmar klassiskt på Peltonens skin-skidor. Jag bara åkte och njöt av att kunna åka skidor på så bra underlag och i sådant grymt väder i maj månad! Längst bort på vägen stötte jag även på relativt färska björnspår.


Imorgon blir det vilodag. Rengöring av skidorna och lite skrivande på min C-uppsats står på agendan. På onsdag sedan kan det nog bli en till sista (?) tur till Grönklitt för denna säsong.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.