Hoppbackarna Lugnet längdskidor Måns

Skidat nedanför hoppbackarna på Riksskidstadion

Idag har jag åkt dubbla pass skidor nedanför hoppbackarna på riksskidstadion Lugnet i ett grått och regn/snö-härjat Falun! Jag började med ett klassiskt pass på förmiddagen. Jag åkte då på mina SkiPro skidor från Peltonen. Dom gick okej men jag hade nog ändå valt klister om jag skulle få välja igen.

På eftermiddagen var jag helt själv när jag kom till spåret. Efter att jag åkt ett varv dök dock Johannes Ringsby upp och vi gjorde sällskap i ungefär en halvtimme innan Johannes tog löparskorna och avslutade passet med löpning istället. Efter en timme i blötsnön funderade jag på hur jag skulle klara av att slutföra passet i det extremt långsamma föret som var. Men när jag funderade på att ge upp kom Callum Watson och jag fick sällskap resten av passet. Tacksam för det!

Förresten! Spåret är väl fint och så men det är bara 800 meter långt. Det är helt sanslöst att man ska behöva betala 2000:- för ett försäsongkort för att snurra runt på ett 800 meter lång spår! Det är min åsikt men jag vet att många håller med mig! På skidstadion i östersund kostar ett försäsongskort 600:- och från den 16:e december är det helt avgiftsfritt att använda spåren. Det är så man får fler att åka längdskidor, inte genom att sätta priser som skrämmer bort motionärerna!

Foto: Johannes Ringsby

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.