Skola + Legkov och Vylegzhanin till Vasan

Idag har varit en dag då jag jobbat hårt med skolarbete. Tog dock en paus i pluggandet för att göra ett träningspass på 2 timmar 10 minuter. Jag åkte skate i Bergebo på det kuperade långa elljusspåret. Passet gick riktigt bra och framförallt tekniken tyckte jag kändes super!

Jag såg att Alexander Legkov och Maxim Vylegzhanin har anmält sig till Vasaloppet. Det blir spännande att se hur dessa herrar står sig mot den internationella långloppseliten. Jag tror att det kan gå riktigt bra för dessa båda. Sedan tidigare är det ju även bekräftat att åkare som Johan Olsson, Daniel Richardsson och Anders Södergren kommer att åka Vasaloppet i år. Det kan ser alltså ut att bli det det bästa startfältet på väldigt länge, kanske någonsin i Vasan. I damklassen har även Justyna Kowalczyk anmält sig! Lite tråkigt att jag själv varken ska åka eller kommer kunna se loppet då jag ska tävla i Norge-cupen i Meråker den dagen. Jag tyckte att 30km fritt och sprint klassiskt passade bättre för mig än 90km. Det kommer nog komma en tid då det är dags för mig att satsa på Vasaloppet också, men det är inte i år!

Foto: Minna Sunesson
Bild från helgens Kanonloppet Foto: Minna Sunesson

 

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.