Mjölksyrafest

Jag hämtade upp Jonatan strax efter 10 och vi åkte till Bergebo för att köra skateintervaller. Vi började värma upp men efter ca. 1 km inser Jonatan att han har tagit klassiska stavar istället för skatestavar med sig. Detta innebar stakintervaller för honom. Vi fortsatte i alla fall med uppvärmningen i 30 minuter innan vi började köra intervaller.

Jag åkte 5 st. 7 minuters-intervaller, alltså totalt 35 minuter med A3-puls (85-95% av max). Under varje intervall tog jag 4 st rejäla uppförsbackar, tyvärr hade jag ingen klocka att mäta exakt längd och höjdmeter idag.

Efter första intervallen hade jag sån extrem mjölksyra att jag knappt kunde stå på benen när jag gled tillbaka ner till starten. Andra gick något bättre. Tredje var mjölksyran tillbaka. Sedan på fjärde intervallen vände det och gick helt plötsligt mycket lättare, konstigt! Femte gick också den bra även om jag kände att jag började bli riktigt trött.

Det blev i varje fall ett riktigt bra pass! Totaltiden på passet blev 120 minuter.


Till helgen var det tänkt att jag skulle åka tävlingar i Torsby både lördag och söndag. Dessa tävlingar blev dock inställda på grund av för lågt deltagarantal, väldigt tråkigt! Så istället åker vi till Sveg för att åka Svegsskidan i riktigt, riktigt starkt motstånd på lördag. Det börjar med en prolog på 1,8 km och fortsätter sedan några timmar senare med en jaktstart över 10 km, båda delarna av tävlingen är i fri stil. Startlista kan ni se här!

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.