Gyllbergen

Solskensåkning i Gyllbergen

Förmiddagen idag har jag tillbringar på skidor i Gyllbergen och njutit av solskenet! Skaren på den lilla snö som fanns här hemma var riktigt bra och det var -4°C när jag klev upp imorgon. Jag tänkte att om det är såhär bra här då måste det vara än bättre uppe i Gyllbergen.

När jag kommer upp till parkeringen ser jag att det kommit ca.2 cm nysnö tidigt på morgonen där uppe. Skaren fanns ju kvar men hade blivit betydligt svagare av nysnön, som även gjorde att det gled ganska dåligt. Jag blev lite besviken först men kom snart på bättre tankar igen då jag började åka, det var solsken och skaren gick ju att åka på trots allt!

Nysnön gjorde att det gick tungt att åka.
Nysnön gjorde att det gick tungt att åka.
Solen sken i alla fall!
Solen sken i alla fall!
Det var riktigt fint på sjöarna och myrarna!
Det var riktigt fint på sjöarna och myrarna!
Swiss Eye C-Shield och Rex World Cup Racing Glove
Swiss Eye C-Shield och Rex World Cup Racing Glove

När jag hade åkt i drygt en timme åkte jag fel och tappade bort masten så jag visste inte riktigt var jag var någonstans, som vanligt när jag är i Gyllbergen och tränar! Så passet blev 140 minuter, betydligt längre än vad som var tänkt. Som tur var gick det väldigt långsamt, gick aldrig över 133 i puls (vilket innebär låg A1 för mig) och medelpulsen var ändå lägre såklart.

Referenspunkten för att orientera sig. Det var denna jag tappade bort!
Referenspunkten för att orientera sig. Det var denna jag tappade bort!
Gyllbergen är ett fantastiskt ställe att träna på. Både vinter och sommar!
Gyllbergen är ett fantastiskt ställe att träna på. Både vinter och sommar!

Imorgon väntar resa till Storlien där vi ska bo under helgens tävlingar i Meråker. Det är bara ungefär 2mil mellan över gränsen.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.