Norgescup Meråker sptint

Det här med klassisk sprint 2.0

Första tävlingsdagen i Meråker är nu klar, sprint på programmet. Det blev väl ingen höjdare direkt. Banan vi åkte var 1650m lång med två stycken backar. En lång backe på ca.1,5 minut nästan direkt efter start och en backe mot slutet av banan som började brant uppför och planade sedan ut något i över delen innan man vände ner mot stadion och upploppet igen.

Stadionområdet.
Stadionområdet.
Upploppet från sidan, med den "lilla" Norska vallatrailern i bakgrunden
Upploppet från sidan, med den ”lilla” Norska vallatrailern i bakgrunden
Upploppet.
Upploppet.

Jag åkte andra delen av banan bra men första delen, uppför den långa backen riktigt dåligt. Tekniken stämde bra för att vara klassiskt idag men det fanns inget driv och tryck i åkningen som blev alldeles för passiv.  Så trots grymma skidor och en bra avslutning var jag inte ens nära att gå vidare, tråkigt men jag hade inte räknat med så mycket annat heller. Sprint och framförallt i klassisk stil har inte gått särskilt bra på hela vintern.


Vi hade helt fantastiskt väder under förmiddagen. Men sedan vid lunchtid slog det om helt och blev snöstorm. Nu har det lugnat sig men solen har ännu inte kommit tillbaka.

Vi hade fint väder under förmiddagen!
Vi hade fint väder under förmiddagen!
Helt underbar fjällmiljö!
Helt underbar fjällmiljö!
Helt underbar fjällmiljö!
Helt underbar fjällmiljö!

 

Imorgon väntar det lopp jag på förhand hade störst förhoppning på 30km intervallstart skate. Efter dagens tävling är jag ännu mer sugen på att göra ett bra lopp imorgon. Banan är en riktigt tuff 10km bana som ska göras 3 varv, det kommer nog också bli ett ganska löst före så det blir tufft, men roligt, imorgon!

Det väntas regn imorgon men förhoppningsvis kommer det inte förrän vi har åkt klart.


Lycka till alla som ska ut i färders spår och åka Vasaloppet imorgon!

/Måns

 

1 thought on “Det här med klassisk sprint 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.