Barmarkssäsong 2019 del 2: SM veckan m.m

Här följer del 2 av min min sammanfattning av barmarkssäsongen 2019. Detta inlägg täcker mitten av sommaren inklusive bland annat SM veckan. Del 1 hittar du här!

Oskar Lundqvist Cykel
En fin cykeltur till Leksand med Oskar i juni.
Cykel längdskidåkning
Tyvärr blev jag förkyld direkt efter denna tur. En förkylning som satt i ända fram till SM-veckan i Malmö i början av juli.
Trots efterföljande förkylning var det en mycket fin tur!

SM veckan

SM veckan rullskidor sprint Måns Sunesson
Efter att ha stått över den inledande distansen 20km fri stil startade jag åtminstone på sprinten.
SM veckan DNS rullskidor
Jag tog mig vidare från kvalet i sprinten på SM veckan med god marginal. Men kroppen protesterade både under och efter prologen. Motvilligt gick jag och strök mig från kvartsfinalerna. Istället för att delta fick jag istället kolla på tävlingarna som publik. Jag hade sett fram mot och förberett mig väl inför SM-veckan detta år. Tyvärr slutade den med en DNS, en prolog jag visserligen tog mig vidare men inte alls kunde åka som jag ville och ytterligare en DNS. Men jag är långt ifrån klar med SM-veckan ännu.
SM veckan street basket
Istället för att tävla själv fick jag kolla på andra idrotter. Just mångfalden av idrotter är något av det bästa med SM veckan. Street basket blev lite av en favorit. Jag kommer definitivt försöka kolla på detta igen!
SM veckan karate
Karate. Jag tror detta var från en semifinal. En cool bild blev det alla fall!
SM veckan kajak K2
Kajak K2 i Malmö hamn och i kanalerna genom staden var en häftig tävling!
Lilla Kafferosteriet Malmö
Vi besökte ett otroligt mysigt rosteri/kafé en liten bit ifrån centrala Malmö. Är du någon gång i Malmö rekommenderar jag ett besök!
Lilla Kafferosteriet Malmö kaffe
Tillhörande uteservering var minst lika mysig som själva rosteriet.
Malmö slott. Malmo castle
Vi gick förbi Malmö slott och bestämde oss för att gå in och kika. Det ledde till ett oplanerat besök på museet på slottet. Som en mycket historieintresserad person med ett extra stort intresse för tidig morden- och upplysningsperioden måste jag säga att det är ett av dom bästa museer jag någonsin besökt. Väl värt ett besök!
Malmö slott. Malmo castle entrence
Ett fint slott och ett ännu bättre museum!
Kungsparken i Malmö, men vi kan väl låtsas att det är Narnia?

Juli-augusti

Kanotpaddling Måns Sunesson
Inspirerad av SM veckan blev det paddling på Ösjön och Runn.
En staktur med Jonatan Engdahl och Alexander Mathisen i juli.
Jag, syrran och mamma besökte Medeltidsveckan i Leksand. Varifrån jag sedan stakade hem på rullskidorna.
Hälgbo Dalarna
Hälgbo, på vägen hem från Leksand
Jag har även hunnit med lite skidtester och träning på snö med Alexander. Testerna var väldigt lyckade och det är alltid skönt att ha snö under fötterna igen efter ett längre uppehåll!
medeltidsmarknad Dalaregementet
Sommarns andra medeltidsmarknad. Denna gång hemma på Dalaregementet i Romme.
Rullskidor Gustafs. Oskar Lundqvist
En långtur skejt där en av oss gjorde en rejäl väggning. Jag säger inte vem, men det var inte jag.
Ytterligare ett intervallpass i Baggbo. Denna gång med min nya klubbkamrat, tillika konditionsfenomen, Alexander Mathisen.
Rullskidor skejt Adam Larsson, Måns Sunesson

Alliansloppet Action week

Alliansloppet Sting Hill race
Jag åkte två lopp på Alliansloppet Action week. Först supersprinten, där jag trots ett ganska dåligt kval tog mig vidare som 16e och sista man. 16e plats innebar dock att jag fick möta kvalvinnaren Jostein Olafsen för andra gången denna säsong. Jag gjorde en åttondelsfinal som var betydligt bättre än kvalet men var ändå helt chanslös mot den då nyblivne VM 2:an. På det andra loppet, Sting Hill race (bilden), en backsprint på 1.2km gjorde jag en riktigt stabil insats, som dock lovade mer. Jag blev även i det loppet 16:e placerad, men i betydligt hårdare motstånd.
Sellnäs IF skidor
Fyra av fem Sellnäs IF grabbar inför kommande säsong efter tävlingarna på Alliansloppet. F.v: Jag, Jonatan, Oskar, Alexander. Saknas gör Viktor Barkegren

Detta var del 2 av min sammanfattning av barmarkssäsongen 2019. Del 1 kan du hitta du här!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.