Nick Berg skidor

Barmarkssäsong 2019 del 3: Mallorca m.m

Här följer del 3 av min min sammanfattning av barmarkssäsongen 2019. Detta inlägg täcker slutet på sommaren och början på hösten med bland annat träningsläger på Mallorca. Del 1 av sammanfattningen hittar du här! Och del 2 hittar du här!

Träningsläger på Mallorca

Rullskidor Mallorca
Första träningspasset på Mallorca. Ingen av oss hade sovit mer än 4-5 timmar det senaste 1.5 dygnet. Trots det blev det en ganska bra skejttur på knappt en och en halv timme.
Lägergänget excl. Alexander som tog fotot.
Rollerskiing Majorca Mallorca
Vi körde två intervallpass under Mallorca-lägret. Här det första, där vi körde 3* 9 minuter 70-20 skejt i riktigt blåsväder. Det enda lite sämre vädret vi hade på hela veckan.
Nick Berg skidor
Nick efter avslutat intervallpass.
Sa Calobra Måns Sunesson
Liksom senaste gången jag var och tränade på Mallorca blev det en cykeltur till Sa Calobra. Denna tur inkluderar Cat 1 stigningen Sa Calobra – Coll dels Reis, den tuffaste men också finaste stigningen jag cyklat.
Sa Calobra Cycling. Alexander Mathisen, Daniel Lynch, Måns Sunesson
Det var tänkt att hela gänget på fem skulle vara med på cykelturen. Men efter ett stort manfall där två inte kom med alls och en fick lov att vända tidigt blev det bara jag och Alexander. På vägen plockade vi upp en mycket trevlig irländare som gjorde oss sällskap hela turen. Det blev diskussioner om cykling, längdskidor, språk och Zlatan bland annat. Thanks for the terrific company Dan!
Rullskidor Alcudia Nick Berg & Daniel Södesrten Orsa SK
Nick Berg och Daniel Södersten på en rekordlång nedvarvning hem till Port d’alcudia efter intervaller uppför Cap de Formentor som skymtar i bakgrunden.
Det är rätt så fint när man inte tränar också!
Cala Sant Vicenç Rullskidor Oskar Lundqvist, Daniel Södersten
Cala Sant Vicenç. Denna plats är utan tvekan på min top 10 lista över de vackraste platserna jag någonsin besökt.
Cala Sant Vicenç cliffs
Det ska finnas flera bronsåldersgrottor här. Jag har tyvärr missat dom båda gånger jag vart där.
Rullskidor Pollença Mallorca
Jag gillar verkligen detta ställe för rullskidåkning!
Vägarna kring Port d’alcudia är väldigt platta men man behöver inte åka särskilt långt för att hitta rejäla backar att åka i.
Jag köpte med mig några lokala flaskor vin hem. Både från D.O Binissalem, D.O Plà i Llevant och Vi de la Terra Mallorca. Samt två viner (ej på bild) från en gård endast en kort bit från där vi bodde. Ska bli spännande att prova!
Jag hann med att prova några bra viner på resan också. Mest lokala druvsorter, främst Callet och Manto Negro. Denna Cava var varken lokal eller särskilt bra.
Alcudia Sunset
Sista kvällsturen i solnedgången. Det blev totalt 30 timmar träning på 7.5 dagar på Mallorca denna gång. Ett riktigt bra träningsläger!

September – Oktober

… på tal om vackra platser: Grängshammar
Grängshammar rullskidor Oskar Lundqvist off road
Grängshammar rullskidor
Största delen av slutet på augusti och de första veckorna i september spenderades på detta sätt. D-uppsatsen blev tillslut klar, återstå att se om den är bra nog.
Jag åkte SM del 2 med 18 (15) km skejt intervallstart i mitten av september. Efter att knappt ha tränat på tre veckor på grund av uppsatsskrivande gjorde jag ett riktigt dåligt lopp. Tyvärr har jag inga andra bilder från SM i Skövde.
Efter en vecka med idel solsken på Mallorca kom jag hem till en vecka där regnet aldrig tycktes vilja sluta. Tur då att man har goda vänner som kan bistå med sällskap på träningspassen. Här från ett stakpass i regnet med Adam Steen och Adam Larsson.
Denna vecka har jag planerat en intervallvecka. Planen är att köra nio intervallpass tills på söndag. Jag började med att köra stakintervaller 3*12 minuter denna förmiddag.

Detta var del 3 av min sammanfattning av barmarkssäsongen 2019. Del 1 hittar du här! Och del 2 hittar du här!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.