Första veckan på träningsåret 2016-2017 Styrketräning

Första veckan på träningsåret 2016-2017

Igår avslutades den första veckan på det nya träningsåret. Jag körde i år igång lite hårdare än tidigare år. Veckan slutade på 13 timmar och 1 minut och 10 träningspass varav 3 stycken styrketräning. På måndagen var det enda som hanns med mellan skola och diverse möten ett styrkepass. Tisdagen bjöd på fin skidåkning i Romme Alpin på förmiddagen och ett bra löppass med Oskar på eftermiddagen. På löppasset hittade vi äntligen den mytomspunna myren på snöberget som hittades på ett gemensamt löppass för något år sedan men som fram tills nu varit försvunnen. På onsdagen kördes ett cykelpass samt ett styrkepass med fokus på hypertrofi i ett försök att bygga lite mer muskler att trycka på i stakningen med.

Första veckan på träningsåret 2016-2017 Styrketräning
Ett tappert försök att bli lite starkare!

På fredagen kördes dubbla pass. Först träningsårets första intervallpass i form av älghufs 5*6 minuter på Snöberget och Hesseberget och sedan ett kortare skidpass på snöberget. Första rullskidpasset gjordes på lördagen till Falun för att fira farfar som fyllde år. Ytterligare ett styrkepass sedan på  kvällen. På söndagen tänkte jag springa med ICA Sellnäs running club som min förening Sellnäs IF har i samarbete med ICA Sellnäs, men det var extremt dålig uppslutning och jag fick springa själv.

Jag är nöjd med veckan som helhet! Kom igång med mycket; styrketräningen ordentligt, rullskidor och intervaller. Samtidigt som jag fick åka skidor några till pass på den snö som finns kvar i Romme Alpin!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.