Björnjakten 2015

Björnjakten från sidan av spåret

Nu i helgen har jag varit i Älvdalen. Planen var att köra Björnjakten, en tävling där man första dagen åker ett fristilslopp med intervallstart (start två och två) och sedan andra dagen åker en jaktstart i klassisk stil efter första dagens resultat. Jag har hostat i princip hela veckan så det var redan innan vi åkte upp tveksamt om jag skulle starta eller inte. Men efter att ha varit ut och åkt en stund på fredag kväll för att testa hur kroppen kändes bestämde jag mig för att åtminstone testa att värma upp på lördagen.

Jag testade men det kändes inte riktigt rätt så jag valde att stå över, det kommer ju viktigare tävlingar än denna även om det hade varit förbaskat kul att åkt. Istället ställde jag om och började hjälpa klubbens två juniorer med att testa skidor och sedan ut i spåret för att heja på dem. Jonatan valde att åka på mitt hårdaste par skejtskidor vallade med Rex HF21 + Fluor Powder 342 + TK72. På eftermiddagen for vi tillbaka till stadion för att testa klassiska skidor till söndagens jaktstart. Jag åkte även runt banan i lugnt tempo några varv.

Björnjakten 2015
Jonatan på väg in i bild. Han provade att staka en tävling för första gången på söndagen.
Rex TK1814
Rekomenderas!

På söndagens tävling valde Jonatan att åka ovallat för första gången. Oskar däremot valde att åka med fäste. Båda killarna gjorde ett ganska bra lopp. Oskar hade lånat ett par av mina skidor vallade med en helt ny fästvalla från Rex TK1814, framtagen för konstsnöbanor. Det jag hunnit testa den hittills verkar den vara helt fantastisk, jag rekommenderar den starkt! Vill ni veta mer om den ska ni kika här. Glidmässigt så var skidorna vallade med Rex Fluor powder 342 + Hydrex.

Jag han också åka en stund under pausen mellan de äldre och de yngre klasserna. Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag åkte då på det par av mina skidor som Oskar hade tävlat på.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.