Grönklittsjakten 2015 Måns Sunesson

Grönklittsjakten dag 1. Ganska bra!

Grönklittsjakten lördag

Idag var det första delen av Grönklittsjakten i Orsa Grönklitt. 10 st herrar kom till start i H21. Adam Steen hade tyvärr blivit sjuk och kom inte till start och en kille hade valt att åka i motionsklassen istället, annars kom alla till start. 15km skate var det som skulle genomföras på en 5km lång bana.

Det var fina banor och mycket snö i Orsa Grönklitt.
Det var fina banor och mycket snö i Orsa Grönklitt.

Jag startade hade bara två killar efter mig i starten och hade därför fördel av att kunna få tider på de tidigare startade killarna. Första varvet gick ganska bra, jag lyckades höra att jag tappat ungefär en minut på dagens överlägsna segrare Simon Andersson. Andra varvet åkte jag inte alls bra, hängde med ganska bra uppför men tappade mycket på de lättåkta partierna av banan.

Här är jag på väg ut från starten.
Här är jag på väg ut från starten.
Vid första varvning.
Vid första varvning.

Grönklittsjakten 2015 Måns Sunesson

Strax efter sista varvningen kom Fredrik Andrée som hade startat sist, minuten efter mig ifatt mig. Jag lyckades rycka upp mig och kunde gå med i rygg på Fredrik hela sista varvet.

På väg in mot mål i rygg på Fredrik Andrée.
På väg in mot mål i rygg på Fredrik Andrée.
På väg in mot mål i rygg på Fredrik Andrée.
På väg in mot mål i rygg på Fredrik Andrée.

Jag slutade tillslut på en fullt godkänd fjärde-plats. Tiden efter segrande Simon Andersson blev väl kanske lite väl stor, men det blev stora avstånd överallt i listan då både banan och föret var utslagsgivande.

Dagens resultatlista.
Dagens resultatlista.

Imorgon är det jaktstart 10km klassiskt utifrån denna resultatlista. Det ser ut att kunna bli ruggföre då prognosen är 1°C och snöfall.

Dagens vallning

Förhållanden: 5°C, blandad snö.

Glid: Rex 342 Fluor Powder + Hydrex

Struktur: Red Creek Coarse + Red Creek 2mm rak (endast från bindning och bakåt)

Kommentar: Jag hade svårt att välja skidor idag  och hade länge 3 par skidor jag valde mellan. Det dröjde tills det endast var 5 minuter kvar till start innan jag valde det par jag sedan tävlade på. Det var samma vallning på alla de tre paren som gick bäst. Jag valde det par jag valde för att jag tyckte att det var lite bättre släpp i dem än de andra, som också gled bra men som sög lite mer i snön.

Jag hade bra skidor skidor idag, kanske inga superskidor men jag hade inga problem att hänga med Fredrik utför då jag låg i rygg på honom. Hade såklart hjälp utav att han klöv luften före mig men jag tror att vi hade ganska jämnbra skidor.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.