Det här med klassisk sprint.

Det gick ungefär som förväntat idag. Varken riktigt bra eller riktigt dåligt. Sprint i just klassisk stil har de senaste åren varit min absolut sämsta disciplin och med tanke på det så är väl dagens 64:e plats ett okej resultat. Banan kändes, och var, väldigt lång med sina 1750m och jag blev rejält trött de sista 500 meterna.

Roligt idag att Gabriel Thorn fortsätter att leverera och åkte in på en 16:e plats i kvalet och att även min Swisseye-kollega Sebastian Olsson tog sig vidare som 26:a, starkt! Marcus Lennartsson, född 1996, stod kanske för dagens prestation i kvalet där han åkte in som 14:e man, jätteroligt!

Jag har i alla fall haft en otroligt rolig helg och lärt mig jättemycket! Träffat vänner och fått nya erfarenheter! Nästa SM kommer jag att komma till ännu starkare och ännu bättre förberedd.

Dagens Vallning: 

Glid:  Rex 342 Fluor Powder + Hydrex

Fäste: Start MFW Röd + Start MFW Gul. Blandat. 50/50. Täckt med Hydrex för att undvika ifrysning.

Kommentar: Vi testade ruggskidor väldigt länge och det såg länge ut som att jag skulle åka på det. Med 25 minuter kvar till start så testade vi ändå för säkerhets skull ett par skidor med burkvalla som fäste. Kände att jag fick mycket bättre bett i snön med burkvalla och kunde sparka hårdare, samtidigt som dom gled minst lika bra (kanske till och med bättre). Jag hade bra glid idag men långt ifrån bäst i startfältet. Fästet var jättebra och frös inte i någonting.

 

Stort tack till Örebro-skidallians för väl arrangerade tävlingar och en folkfest bland publiken utöver det vanliga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.