E-cup Sprint Fri stil med DSA

E-cup Sprint med DSA

Jag deltog idag på deltävling 5 på DSAs E-cup. Idag liksom den förra deltävlingen jag var med på var det sprint i fri stil som gällde. Det var jag och ytterligare nio, snabba killar som ställde upp till start. Utöver det så åkte även Linn Sömskar och Tove Alexandersson. Stjärntätt med andra ord!

Jag gjorde en något bättre prolog än vanligt men prologspöket förföljer mig dock ännu. En sjätte plats 10 sekunder bakom prologsegrarna Anton Hedlund och Johannes Ringsby. Det är ett par sekunder för mycket för att vara på helt säker mark om det hade varit en Sverige-cup! Men, men, det är något att jobba på! Fem herrar i A-heatet och fem herrar i B-heatet med upp och nedflyttning beroende på placering innebar att jag åkte min kvartsfinal i B-heatet.

Kvartsfinalen gick överraskande bra! Jag tog en överlägsen seger i B-heatet! Den enda som egentligen var nära var Jesper Nyström som således blev två och fick följa med mig upp i A-heatet till semifinalen. Jag åkte här flera sekunder snabbare än i prologen (ja ni förstår problemet)!

Jag lyckades sedan på något vis bli trea i semifinalen efter Anton Hedlund och Simon Andersson och hålla mig kvar i A-heatet till finalen.

Väl där har benen alldeles tokstumma och laktatnivåerna på riktigt obekväma nivåer. Jag försökte utmana men hade inte orken och blev sist i finalen. En bra dag och det känns nu verkligen som att formen börjar hitta tillbaka efter lång, lång frånvaro!

E-cup sprint
Nöjd med dagen!
Johannes Ringsby E-cup
Segraren i dagens E-cup Johannes Ringsby. Nöjd med hur finalen artade sig! Läs vad han tyckte om tävlingen här!
Lucas Lennartsson E-cup
Lucas Lennartsson
Pontus Hermansson E-cup
Pontus Hermansson efter målgång i sista heatet. Inte helt utan laktat i kroppen!
Oskar Lundqvist
Min klubbkamrat Oskar Lundqvist skulle träna och passade på att kolla på och heja under finalheaten.

Efter racet bjöd min eminenta syster Minna på lunch på Restaurang Vildgåsen där vi käkade med Adam Larsson. Även Marcus Johansson dök upp och gjorde oss sällskapshund lunchen. Mycket trevligt! Han läser samma högskoleprogram som jag gjorde och skulle skriva tenta efter lunchen. Han antog att jag skulle komma ihåg vilka frågor som var på just den tenta han skulle skriva och försökte klämma mig på information! Jag minns knappt tentan!

Gårdagens träning och 4-klubbs

Gårdagen bjöd på spännande väder under träningspasset i Bergebo med Adam Larsson.

Denna och nästa bild är tagna med 20 minuters mellanrum under passet igår! Här var det riktigt grått!
20 minuter senare. Solsken och riktig vårkänsla!

På kvällen sedan var jag återigen i Bergebo. Denna gång för 4-klubbstävling. 4-klubbs är ett samarbete mellan skidklubbarna i Borlänge: Domnarvets GoIF, Kvarnsvedens GoIF, Stora Tuna IK SK och Sellnäs IF (ibland även Ornäs IK). Där varje förening under vintern arrangerar en tävling var för alla barn och ungdomar i Borlänge.

En suddig bild från gårdagens 4-klubbstävling i Bergebo. Jag åkte inte själv utan hejade på mina klubbkamrater och alla övriga. På bilden är min klubbkompis Frida. Envisare tjej får man leta länge efter. På så sätt en riktig förebild!

Födelsedagsmiddag för pappa på Romme Alpin

Min pappa fyller år idag. Så för att fira honom har familjen ikväll varit på Romme Alpin och ätit en Italiensk buffé. Man glömmer lätt bort att krogen och restaurangen vid Romme Alpin som ligger alldeles i närheten hemifrån finns eftersom den endast är öppen under vintern. Trevligt och riktigt god mat var det i alla fall!

/Måns

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.