Gyllbergen

Långtur i Gyllbergen i gott sälslkap

Efter damernas 10 km lopp på OS igår åkte jag upp till Gyllbergen. Jag mötte upp med Adam Larsson och Jonatan Engdahl enligt plan och vi gav oss ut i spåren. Det var riktigt bra förhållanden faktiskt, om än lite blåsigt på höjderna. Förutom sträckan på ca. 3 km mellan Bergslagsstugan och Långmyran där vi fick spåra själva. Just den sträckan ligger mellan Borlänge och Ludvika kommun och ingen vill ta ansvar för den efter tjafset om vem som ska och vem som inte ska dra spåren i Gyllbergen. Otroligt löjligt av alla inblandade parter är det enda jag har att säga! Det är en 3 km lång sträcka för att koppla ihop de båda delarna i södra Dalarnas överlägset bästa spårsystem. Skärp er för alla som gillar att åka skidors skull!

Våran tur flöt trots allt på bra! Vi var tillbaka vid parkeringen vid Gylle fäbodar efter precis under tre timmar. Adam och Jonatan gav sig men, det hade precis spruckit upp i solsken och jag var sugen på att åka en stund till. Så jag gav mig ut själv på en liten runda till. Jag åkte upp till Prästbodarna för första gången i år. Jäklar vad det spåret är fint alltså! Drygt en timmes åkning själv blev det och jag stoppade klockan på fyra timmar och tolv minuter. Ett riktigt bra pass!

Jonatan Engdahl
Jonatan vid första drickapausen.

Prästbodarna
Prästbodarna.
Gyllbergen i solskrud
Gyllbergen i solskrud är helt galet vackert!

Imorgon åker jag Svegsskidan. Jag har åkt tävlingen två gånger tidigare och den brukar vara riktigt rolig. Jag gillar konceptet ed en kortare prolog på förmiddagen följt av en jaktstart senare samma dag!

Bilderna nedan är från när jag sist åkte tävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.