Gävleskejten

Gävleskejten

Som nämnt i det senaste inlägget var jag till Gävle och åkte Gävleskejten idag. En tremil med individuell start i fri teknik. Jag visste redan på förhand att det skulle vara svårt att få någon värdemätare från det motstånd jag ställdes mot. Jag valde istället att se det som en bra genomkörare och förhoppningsvis ett bra pass för att bygga form.

Tre varv på en riktigt fin 10 km slinga skulle vi åka. All heder åt arrangörsföreningen Gävle Skidkamrater som fått till så bra förhållanden på banan. Jag fick som väntat åka hela loppet själv. Förutom ca. 5 km ut på det första varvet då jag fick med mig en lekfull hund i hasorna i drygt 500 meter!

Jag hade som plan att försöka göra tre ganska jämna varv. Andra varvet blev dock lite långsammare än det första. En bit t på tredje varvet insåg jag att det inte var någon idé att spara på krafterna och öste på det jag hade kvar i kroppen. Det tredje varvet blev också det snabbaste. Något som kanske tyder på att jag varit lite väl försiktig tidigare under loppet.

Jag vann tillslut loppet med närmare 16,5 minut. Det säger som sagt inte så mycket. Men jag hade en mycket bättre känsla i kroppen under loppet än på väldigt, väldigt länge. Jag tror att det var ett ganska bra lopp av mig. Jag är i alla fall nöjd med min prestation och tar med mig den där känslan!

Vallarapport från dagen finns här!

Dagens resultatlista! Fullständiga resultat här!
Gävleskejten
Prisutdelning
Dagens pris!
Pulsdata Gävleskejten.

Fullständig data från loppet:

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.