En träningsdag i Orsa Grönklitt

I tisdags bestämde jag och Oskar att: ”Nej, vi åker Orsa Grönklitt och åker skidor på torsdag!”. I efterhand kan jag säga att det var ett riktigt bra beslut. Vi försökte få med vår nygamla klubbkamrat Viktor, men han var tyvärr sjuk och kunde inte följa med. Vi saknade dig Viktor!

Hursomhelst, med avfärd hemifrån strax efter halv åtta stod vi på skidorna, redo att börja det första passet några minuter efter tio på förmiddagen. Efter en ganska lång uppvärmning i strålande väder och med perfekta spår satte vi igång att köra intervaller.

Hur fint ser inte detta ut?!

Intervallerna vi körde var 2* 25 min skejt på tröskelintensitet. Jag kände snabbt att min laktattröskel för dagen var några slag högre än normalt och försökte anpassa min åkning efter det (~177-181 bpm normalt, ~183 bpm idag). Detta sker ibland och har man inte tillgång till en laktatmätare tycker jag att det bättre att gå på den känsla man har istället för att stirra sig blind på pulsklockan. Jag resonerar så oavsett om det gäller variationer uppåt eller neråt några pulsslag. Det kan dock vara lite lömskt när just tröskelpulsen är lite högre än normalt, jag upplever att det lätt blir att jag provar ännu hårdare då vilket kan leda till att jag ”går över gränsen”. Denna gång tycker jag dock att det gick bra! Jag drog och Oskar åkte med i rygg under hela intervalltiden. För min del innebar det att jag fick bestämma tempot hela tiden. Det blev ett nyttigt och bra pass!

Efter förmiddagspasset blev det lunch och vilohäng på Ugglan och björnen. Väldigt fin utsikt inifrån värdshuset!

På eftermiddagen åkte vi klassikt. Jag hade ett par nyslipade skidor som jag hoppas få lite fart på. Skidorna gick väl okej men jag hoppas kunna få ut mer av dem i vinter!

När jag valde ut detta skidpar i skidtunneln i Torsby förra sommaren var jag jättenöjd med dem. Nu är jag inte lika säker längre men hoppas fortfarande att det ska bli riktigt bra fart på dem i något före!

Ungefär halvvägs genom passet körde vi 3* 3 minuter på ungefär 95% av maxinsatts. Jag kände mig riktigt trött under dessa intervaller och tyckte att varken teknik eller muskler gjorde som jag ville.

Oskar var stark och åkte bra på de korta intervallerna! Han hade inga problem att hänga på mig!
Efter intervallerna åkte vi en runda runt den nya multiskidbanan. Riktigt fint!

Det blev en bra träningsdag idag! Det var väldigt skönt att få åka på ett lite längre spår än det på Lugnet. Riktigt bra jobbat av Grönklitt att få till så långa och bra spår så här tidigt på säsongen!

/Måns