Fettförbränning

I går kväll snubblade jag över detta blogginlägg från Hjärnfysikbloggen på Runners World. Jag började läsa, fastnade och läste igenom hela. Blogginlägget förklarar hur fettförbränningen faktiskt går till i kroppen. Många tror ju att fettet helt enkelt blir till energi, men problemet med detta är att ett enda gram fett innehåller lika mycket energi som en atombomb! (Ja, det är sant!) Här förklarar skribenten vad det är som  faktiskt händer med fettet i kroppen. I inlägget frågar sig skribenten också om det är möjligt att gå ner 10 kg i fettmassa under en månad och förklarar rent vetenskapligt om och hur det skulle vara möjligt.

Som idrottare i allmänhet och längdskidåkare i synnerhet var det mycket intressant att läsa detta eftersom fett är en utav de viktigaste energikällorna vid våran träning. Jag tycker om att lära mig om allt som hjälper mig att förstå min kropp bättre. Detta blogginlägg/artikel gör det på ett vetenskapligt men ändå begripligt sätt!

Ta er tid att läsa detta oavsett om ni idrottar aktivt, motionerar ibland eller bara vill gå ner lite i vikt!

url till blogginlägget: http://www.runnersworld.se/blogs/hjarnfysik/allt-om-fettforbranning.htm

 

/Måns

2 thoughts on “Fettförbränning

    1. Hej Jörgen!

      Nej det gör jag definitivt inte inte! Vilken kroppsform man bör ha för att lyckas på skidor är inte jag rätt person att svara på, men om man ser till dom som åker snabbast på skidor och vilka kroppsformer dessa har misstänker jag att det inte är en fördel att vara tjock i alla fall. Du får leta efter någon studie om det ämnet om du vill veta. Tipsa mig gärna om/när du hittar någon, jag läser den gärna!

      Det jag påstår är att fett tillsammans med kolhydrater är de viktigaste energikällorna oavsett vilken kroppsform man har. Vill du fördjupa dig så rekommenderar jag att läsa denna artikel: http://traningslara.se/vad-hander-nar-dina-glykogenlager-blir-fulla/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.