FIS-tävling Östersund

FIS-race 15 km fritt i Östersund

Jag tävlade i ett kylslaget Östersund på trettondagen i fredags. Loppet som hade FIS-status och gick i samband med juniorernas JVM-test och Scandic-cup var 15 km fri stil.  Det var ett kallt lopp. Inte lika kallt som vid Skandinaviska cupen i Östersund förra året men väl -11°C på stadion. Jag var ett tag rädd för att det skulle vara ännu kallare. På vägen upp till Östersund på torsdagen var det -30°C ovanför Sveg. I dom förhållandena blir det inga skidlopp körda. I Lahtis på Skandinaviska cupen fick dom till exempel ställa in tävlingen i fredags på grund av kyla. Så man kanske inte ska gnälla så mycket för -11°C ändå.

Loppet gick helt okej för min del. Jag orkade hålla ett relativt bra tempo under hela loppet. Tyvärr saknas krafterna och formen för att orka med tempoväxlingar när det skulle behövas. Jag fick möjligheten att gå med i flera riktigt bra ryggar, vid både första och andra varvningen, men orkade inte hålla någon av dem någon längre tid. Jag slutade på en 25:e plats 3:08 efter segrande Petter Engdahl. Lite väl stort avstånd kanske men jag gjorde så gott jag orkade för dagen och Petter gjorde ett bra lopp och vann överlägset. Såklart vill jag mer men jag är ändå helt okej nöjd.

FIS-tävling Östersund
I rygg på segrande Petter Engdahl under en kort stund i alla fall.

Nedan kan ni se data från tävlingen från både Strava och Garmin Connect:

FIS-tävling Östersund
BANORNA I ÖSTERSUND ÄR DOM BÄSTA JAG TÄVLAT PÅ. TUFFA OCH VÄLDIGT KOMPLETTA. DOM HAR SNABBA PARTIER OCH TUFFA PARTIER, KORTA BRANTA OCH LÅNGA UTSLAGSGIVANDE BACKA, TEKNISKT UTMANANDE MEN ÄNDÅ INTE FARLIGA UTFÖRSKÖRNINGAR OCH BREDA VÄLPREPARERADE SPÅR!

 

FIS-tävling Östersund

FIS-tävling Östersund

Vallarapport från tävlingen finns publicerad under vallarapporter här på hemsidan. Klicka här för att komma direkt dit.

Resultatet från tävlingen kan ni hitta här!

Nästa helg blir det tävlingar på hemmaplan i Bergebo. Skejtsprint och 10 km klassiskt. Blir riktigt bra tror jag!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.