Intersport cup Boden

Ett mycket försenat inlägg om tävlingarna i Boden

Den 16-18 december gick andra tävlingshelgen i årets Intersport cup (Sverigecupen för seniorer) i Boden. Det var tänkt att jag skulle ta tåget till Arlanda och sedan flyga upp till Kallax på onsdag den 14:e. Och sedan övernatta hos en vän i Luleå till på torsdagen då pappa skulle komma upp med vallabussen.

På onsdag morgon, just innan jag skulle åka, började jag må illa och frukosten återvände (på fel sätt). Jag blev alltså hemma på onsdagen. Mitt illamående släppte dock under dagen. Det blev alltså en resa på 12 timmar i vallabussen på torsdagen istället.


15 km klassiskt intervallstart

Jag var säker på om jag skulle starta detta lopp efter tidernas kortaste magsjuka två dagar innan och en 12 timmar lång resa dagen innan. Men jag kände mig ändå inte allt för sliten när jag vaknade på fredagen så jag beslutade mig för att köra!

Det var kanske inte det allra smartaste beslutet jag tagit. Jag gjorde ett riktigt uselt lopp. Jag är normalt inte någon riktigt bra stakåkare men under detta lopp tog jag mig knappt framåt på stakpartierna. Diagonalåkningen var något bättre men långt ifrån bra! Jag slutade på plats 71, hela 4:42 min efter segrande Oskar Kardin som stakade hem segern.

Intersport cup Boden
15 KM KLASSISKT BODEN


Resultat

Sprint klassisk stil

Lördagen, tillika min födelsedag, bjöd på sprinttävlingar i klassisk stil. Jag valde att gå med fäste under skidorna. Det var fel! Jag åkte bra i den första tuffa delen av banan. Men tappade sedan otroligt mycket tid under den andra mycket lättåkta delen av banan. Utslagen och inte ens nära kvalificering. Så kan det gå!

Resultat kval

Resultat finaler

Intersport cup Boden sprint
Måste kanske lära mig att staka snart?

15 km skejt gemensam start

Första varvet av detta lopp kan sammanfattas med ordet TRÅNGT. Med startnr. 166 (och startposition 66) var täten redan långt borta när det började spricka upp och bli lite mer plats. På varv två hamnade jag i en klunga med Carl Olander, Gustav Rotvold och skidskytten Christofer Eriksson. Ut på varv tre hade Carl och Christofer gått ifrån lite och jag och Gustav åkte tillsammans till banans tuffaste, och väldigt långa backe. Där kom Bob Impola ifatt och gick om i ett vansinnigt tempo. Gustav orkade bättre än mig och lyckades gå med en bit när jag fick lov att släppa. Kanske gick han för hårt då jag inne på stadionområdet lyckades komma ifatt och gå ifrån strax innan upploppet. Jag blev 54 och körde alltså upp mig 12 platser från min startposition, helt okej. Kanske hade jag kunnat gjort mer med en bättre startposition, svårt att säga men kanske?

Resultat

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.