Grönklittsjakten dag.2 Försvarade placeringen!

Grönklittsjakten dag 2

Jaktstart i klassisk stil idag. Jag hade startposition 4 efter mitt ganska bra lopp igår. Det var ganska långt upp till Fredrik Andrée på 3:e plats, därför var huvudfokuset att hålla undan från Tom Fahlén som startade 24 sek bakom och Albin Jonsson som startade 33 sek bakom.

Jag valde liksom nästan hela övriga fältet att gå på ruggskidor i de förhållanden med -0.8°C och snöfall som rådde. Jag hade riktigt, riktigt bra fäste på mina ruggskidor, lite på bekostnad på glidet som inte var toppen idag. Jag kunde på grund av mitt superfäste gå ganska hårt uppför den långa slakmotan upp till ca.1 km. På toppen där hade jag kört in ca. 5-6 sek på Fredrik framför och ökat avståndet ner till Tom med någon sekund. Den enda, förutom Simon Andersson som vann, som hade gått ännu fortare var Albin som hade gått ikapp de 9 sek han startat bakom Tom. Jag fortsatte bra fram till 2.5km där jag klantade mig nere på myrarna och satte staven mellan benen vid en riktningsförändring och föll. Jag kom upp ganska snabbt men tappade flytet i åkningen och blev ännu mer stressad då jag såg Albin och tom komma jagande bakifrån i en lång rak backe strax efter. Tappade ytterligare lite utför ner mot stadion och varvade endast ca. 10-12 sek före Albin och Tom.

Jag lyckades sedan öka ut avståndet någon sekund upp för backen i början av andra varvet. När jag sedan kollade bakåt nästa gång hade Tom gått ifrån Albin (som jag senare fått veta blev trött och fick ifrysning då han var den ende som åkte på burkvalla). Jag insåg att jag var tvungen att ha minst 10 sek ledning innan backen ner mot stadion började för att kunna hålla undan för Toms lite snabbare skidor. Jag fick 14 sek och kunde hålla undan för Tom med 6 sekunders marginal i mål.

Resultatlistan efter båda dagarnas tävlingar.
Resultatlistan efter båda dagarnas tävlingar.

Jag är ganska nöjd med loppet då jag klarade att hålla undan bakåt samtidigt som jag inte tappade så mycket framåt trots en klantig vurpa.

Dagen vallning

Förhållanden: -0.8°C, snöfall, ganska hög luftfuktighet.

Glid: Rex 342 Fluor Powder + Hydrex

Struktur: Red Creek rak 1mm + Red Creek rak 2mm (endast bak)

Fäste: Ruggade Zero-skidor (ruggskidor)

Kommentar: Jag hade riktigt, riktigt bra fäste, lite på bekostnad av glidet. Jag valde länge mellan ruggskidor eller ett par vallade med burk som gled lite, lite bättre. Jag valde tillslut mina ruggskidor då jag kände mig mer trygg på dom uppför.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.