Vinterns största taktiska miss!

Det började bra! Jag kom med i klungan på precis samma sätt som jag hade tänkt. Fredrik Jonsson drog till en början men jag tyckte att det gick för sakta och var orolig att vi tappade för mycket på Marcus Ruus i tät, samtidigt som jag var orolig att de bakom skulle komma ikapp. Så efter drygt en kilometer gick jag upp i tät och höjde farten. Jag trodde att jag skulle kunna bli av med Simon Lagesson och Andre Larsson som jag tyckte såg slitna ut och som det kändes började sladda. Men dessa båda bet i bra och var kanske inte så trötta som jag hade trott.
När vi kom in till första varvning hade jag bestämt mig att jag inte längre kunde ligga och köra i tät. Så jag klev åt sidan och släppte fram Anders Jonsson, jag kom dock inte in i rygg utan fick lov att släppa även Fredrik Jonsson och Emil Svensson förbi mig. Samtidigt som jag låg i ytterkurva och inte kom in i ledet ökade Anders tempot lite. Detta blev som att någon drog ner rullgardinen för mig och jag blev tokstum. Lyckades höja farten nog för att hålla undan för Andre, men blev tvungen att släppa även Simon. Resten av loppet kämpade jag mig hyggligt igenom och gled i mål som 6:a, en placering sämre än i prologen.

Jag är ändå ganska nöjd med resultatet, det var trots allt väldigt duktiga killar jag åkte mot. Dock grämer jag mig lite över missen att ligga och dra så länge, borde definitivt inte ha gjort det! Men det var roligt så länge det varade och blev en bra lärdom. Jag tar med mig det!

image

image

image

image

Dagen vallning

Glid: Rex fluor powder 342

Struktur: Red creek XC-coarse

Kommentar: Skidorna var riktigt, riktigt bra, inget att klaga på! En annan vallning som också den gick bra och som jag valde mellan var Rex TK 245, även den med strukturen XC-coarse. Jag tror att strukturen var nästan viktigare än vilket pulver det var idag då det var väldigt isigt och kornigt.

Vi käkade på en pizzeria inne i Sveg och såg avslutningen av herrarnas VM-skiathlon innan vi for hemåt. Väldigt spännande avslutning! Också roligt att Maxim Vylegzhanin äntligen fick ett VM guld, stor idol för mig! Tråkigt bara att det inte blev någon pallplats för de svenska herrarna.

image

Hej då till Gris-björnen och Sveg för denna gång. Det är alltid roligt att åka skidor här!

/Måns

2 thoughts on “Vinterns största taktiska miss!

    1. Hej!

      Ungefär 2,5 km. Kanske inte låter så mycket men loppet var endast 9 km så det var mycket hårt tempo. De jag hade med mig tillhör alla Sverigeeliten, de har tidigare varit något bättre än mig så jag borde nog låtit dessa killar dra istället och bara gått med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.