Intersport cup Idre Fjäll

Säsongen är igång! Jag började ju redan för två veckor sedan i Bruksvallarna men dessa tävlingar var rena katastrofen. Jag var inte redo och det mesta som kunde gå fel gjorde det. Därför kändes det som att säsongen började denna helg med de första deltävlingarna i årets Intersport cup (Sverigecupen) på Idre Fjäll.

Sprinttävling i snöoväder
Sprinttävling i snöoväder.

Det startade med en skejtsprint i snöoväder i fredags. Det snöade så pass mycket att starten fick lov att flyttas 50 minuter framåt, 50 minuter extra att vara nervös på alltså. Väl iväg från start så tyckte jag att det kändes okej. Tyvärr gick det inte nog fort för att kvala mig vidare till finalerna. En 56:e plats i det stora och namnstarka startfältet får nog ändå anses som helt okej. Hade såklart hoppats på avancemang men jag var inte riktigt där ännu, men det kommer fler chanser!

Intersport Cup Idre 2015
Ett mycket bra lopp på 20 km fri stil på lördagen.

På lördagen slog jag till med det bästa lopp jag gjort hittills, distansen var 20 km fri stil. Trots detta kändes det som att jag fick ut långt ifrån min hela kapacitet i loppet. Det lovar gott, när allt stämmer kan det nog gå riktigt fort! Jag öppnade loppet offensivt och låg faktiskt så bra som 20:e när alla passerat 3 km. Den hårda öppningen gjorde sig dock påmind halvvägs in på det andra av sex varv där jag blev trött och fick en svacka. Ramlade ner till som sämst en 41 plats vid en mellantid men arbetade mig tillbaka in i loppet och åkte bra på de sista varven. Jag kom tillslut på en 32:a plats i det en bra bit över 100 man stora startfältet. Snöpligt nog endast 6 sekunder från poäng i cupen.

Den avslutande tävlingen på söndagen var inte deltävling i Intersport cup men hade FIS-status, så startfältet var ändå nästan lika stort. Loppet gick på den lite udda distansen 3,75 km klassisk stil. Föret för dagen var mitt absoluta mardrömsföre med rena isgatan till spår, något jag aldrig tidigare åkt bra i. Jag valde till skillnad från många andra i herrklassen att åka med fäste. Tog mig runt banan på ren kapacitet och utan teknik över huvud taget. Resultatet av det blev faktiskt oväntat bra och jag slutade på en 36:e plats.


 

Resultat från helgen

 


Vallning

Fredag

  • Glid: 1. Rex HF11 2. Rex 342 fluor powder 3. Rex TK72 + Rex Hydrex
  • Struktur: Red Creek -5°/-20° Snedhuggen (bak) + Rak 1 mm (hela skidan)

Lördag

  • Glid: 1. Rex HF11 2. Rex 342 fluor powder 3. Rex Hydrex
  • Struktur: Red Creek 15°/-5° Coarse (hela skidan) + Rak 1 mm (hela skidan)

Söndag

  • Glid: 1. Rex RCF Röd 2. Rex Hydrex
  • Struktur: Red Creek 15°/-5° Coarse (hela skidan) + Rak 1 mm (hela skidan)
  • Fäste: 1. Rex Base Klister 2. Rex Gold klister + Rex Brown ”ov” klister 3. Rex Hydrex

Allt som allt blev det en riktigt lyckad helg som lovade ännu mer när formen är på topp och allt stämmer!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.