Renar och Holländare kryllade det av på Idre fjäll.

Tävlingar och läger på Idre Fjäll

Förra helgen var det rullskidtävlingar i Idre. Tävlingarna som var två backrace, ett klassiskt och ett skate var en del av Ski Team Sweden Roll Cup. Jag visste redan innan att formen var dålig efter den långa sjukdomsperioden efter rullskid-SM i Sundsvall och att jag skulle få kämpa upp för backen från Idre by upp till Idre Fjäll. Första tävlingsdagen (fredag) var det skate som gällde. Fria hjul vilket jag uppskattar. Förvånande nog kändes det riktigt bra till en början och jag låg ganska långt fram i klungan under första delen av loppet. Efter ca. 3-4km höjde Lars Suther farten. Jag klarade första fartökningen bra men när sedan Robin Norum kontringsryckte var det tack och hej från min sida. Fick kämpa resten av backen men tog mig upp tillslut 2.28 efter segrande Robin Norum. Var verkligen inte nöjd men visste samtidigt att jag inte hade kunnat förvänta mig något annat heller.

Fredagens skatelopp
Fredagens skatelopp

Lördagens klassiska lopp blev om möjligt en ännu tråkigare historia då ryggen återigen krampade (tredje gången i år i klassisk stil…) och jag var tvungen att kliva av.

Lördag eftermiddag började sedan vårat träningsläger på Idre Fjäll med Dala Sports Academy. Helt perfekt att ha träningsläger på Idre Fjäll, allt man kan önska finns där: Fjäll att löpa på, rullskidbana, backen från byn att åka rullskidor i och myrar att springa i överallt! Vi bodde riktigt bra också med sådan lyx som bastu och diskmaskin i lägenheterna. Jag delade lägenhet med Lars Suther, Mikael Sandgren, Martin Hammarberg och Linus Rapp. Riktigt trevligt gäng och vi hade mycket roligt mellan träningspassen!

Träningen på lägret gick riktigt bra och den extrema formsvackan började lätta något ett par dagar in i lägret. Jag har sedan fredagen förra veckan fram till idag samlat ihop drygt 32 timmar vilket jag anser är riktigt bra med tanke på att jag på den tiden också hunnit med tre halvdagar och en heldags vila samt pluggat och skrivit två tentor.

Renar och Holländare kryllade det av på Idre fjäll.
Renar och Holländare kryllade det av på Idre fjäll.

Kommande veckor kommer fortsätta med ganska hård träning, tänkte passa på att köra en hel del mängd innan skolan börjar igen och jag måste ta hänsyn till föreläsningar, seminarier och tentor i min planering.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.