Träningsklocka Garmin Fenix 3 HR

Ny träningsklocka och 4*4min intervaller på Lugnet

Jag har införskaffat en ny träningsklocka för att ha som träningspartner och hålla koll på min träning. Efter en del funderade föll valet tillslut på Garmin Fenix 3 HR. Den har både optisk pulsmätare och pulsband. Med pulsbandet blir mätningen mer exakt men av vad jag läst, hört och hittills upplevt fungerar den optiska pulsmätaren som mäter pulsen direkt på handleden tillräckligt bra för att använda på till exempel distanspass. Vid intervallpass och då det är för kallt för att ha klockan direkt på huden blir det dock pulsband.

Jag är än så länge helnöjd med min nya träningskklocka! Förhoppningsvis kommer jag från och med nu också kunna bjuda på lite mer träningsdata här på bloggen, för dom som är intresserade av sådant!

dsc_1012

dsc_1010 dsc_1008


Jag körde första passet med nya klockan nu på eftermiddagen idag. Intervaller 4*4 minuter med 3 minuters vila mellan. Jag la dock in ett 5 minuter långt tröskeldrag innan de hårdare intervallerna. Känslan idag var god. Jag tappade lite fart och kraft på sista intervallen kände jag. Min pulsdata visade att så också var fallet. Det var dock förväntat, så absolut inget att bli orolig eller missnöjd över. Ett bra pass helt enkelt!

intervaller-lugnet-30-november-2016
Pulsdata från passet.


Jag har också skapat en sida här på hemsidan där jag efter tävlingar kommer att försöka lägga upp korta vallarapporter. Vilker före det var, vad vi vallade med, vilka strukturer vi använde och ibland även en kort beskrivning av hur vi resonerade i valet. Kolla gärna in sidan uppe i menyn eller klicka på länken här: Vallarapporter

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.