Måns Sunesson Valborace

Vinst i Valboracet!

Dagens tävling Valboracet utanför Gävle slutade med en ganska komfortabel seger med god marginal. När jag kom till tävlingsplatsen visste jag inte ännu om jag skulle köra med fäste eller ovallat på ”Blanke ski”. Efter att ha åkt den 2,7km långa banan ett varv som uppvärmning bestämde jag mig för att köra ovallat och staka loppet på skateskidor. Jag försökte gå hårt utan att maxa någon gång under loppet för att spara så mycket kraft som möjligt till morgondagen men ändå kunna vinna idag. Jag tyckte att jag lyckades ganska bra med det, kom i mål trött naturligtvis men ändå inte slut på något sätt. Jag hade kanske, om jag maxat hela vägen, kunnat pressa mig 1-2 minuter snabbare men kände att jag hellre sparade den energin till morgondagens lopp i Hedesunda som troligen blir mycket tuffare!

Vacker dag i Valbo! (Foto: Minna Sunesson)
Vacker dag i Valbo! (Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
På väg in mot mål (Foto: Minna Sunesson)
På väg in mot mål (Foto: Minna Sunesson)
På väg in mot mål (Foto: Minna Sunesson)
På väg in mot mål (Foto: Minna Sunesson)
Prispallen! (Foto: Minna Sunesson)
Prispallen! (Foto: Minna Sunesson)

 

Dagens vallning

Förhållanden: +0°C, Ganska låg luftfuktighet, torr snö i skuggan, fuktig snö i solen.

Glid: Rex HF11 + Rex TK-245

Struktur: Red Creek rak 1mm + Red Creek rak 2mm

Kommentar: Jag hade riktigt bra skidor på denna vallning idag. Lite sämre glid på de delar av banan som solen hade legat på och värmt, men det var lika för alla. För att få skidorna att gå ännu bättre just där hade det nog krävts en fluor-topping (Hydrex?). Vi funderade ett tag på om vi skulle toppa med just Hydrex men ansåg tillslut att skidorna gick bra nog ändå. Tetsade även WSB-skidorna (våtföres) vallade med Rex TK-50 men dessa gick betydligt sämre.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.