Kanonloppet 2015 Måns Sunesson

Stark 2:a plats trots vurpa och tung kropp

Jodå, det gick ganska bra idag också trots att kroppen inte svarade som jag ville. Jag gick ut 1 minut före det enda riktiga hotet i startfältet, Anton Hedlund, Falun-Borlänge SK. Efter ca. 2km hade jag tagit ledningen med ungefär 10-15 sekunder. Men sedan vurpade jag i en svår kurva efter en nedförsbacke och tappade hela mitt försprång. Jag tappade flytet i åkningen lite efter detta men gick ändå ganska jämnt med Anton på det fortsatta första och andra varvet. På tredje och fjärde varvet av de fem hade jag en svacka och Anton tog ett grepp om loppet. Lyckades komma ur svackan till sista varvet och gjorde troligtvis det snabbaste sista varvet av alla. Tyvärr så räckte det ändå inte på grund av vurpa och svacka och jag slutade på en andra plats 31 sekunder bakom Anton. Jag är mycket nöjd med att jag trots att kroppen var tung och inte svarade som jag ville, lyckades göra ett så pass starkt lopp ändå!

Dagens resultatlista
Dagens resultatlista

Här är Dagens resultat i H21. Fullständiga resultat kan ni hitta här!

(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
(Foto: Minna Sunesson)
Mycket fin dag i Hedesunda! (Foto: Minna Sunesson)
Mycket fin dag i Hedesunda! (Foto: Minna Sunesson)
Dagens prispall: 1:Anton Hedlund 2: Måns Sunesson 3:Fredrik Åström
Dagens prispall: 1:Anton Hedlund 2: Måns Sunesson 3:Fredrik Åström

 

Dagens Vallning:

Förhållanden:  -1°C, Låg luftfuktighet, torr snö.

Glid:  Rex 342 Fluor Powder + Hydrex

Struktur: Red Creek rak 1mm + Red Creec XC- coarse

Kommentar: Hade tillsammans med Anton Hedlund bäst skidor i startfältet idag.  Skidorna gick ganska ojämnt på olika ställen av banan, på vissa ställen hade jag ”bara” bra skidor och på andra superskidor.

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.