Måns Sunesson Orsa Grönklitt

Andra dagen i Grönklitt

I Orsa Grönklitt med Albin

Som jag skrev igår så har jag tillbringar helgen i Orsa Grönklitt med Albin Jonsson. Idag hade vi tänkt köra två kortare pass, men då det var regn och blåste storm då vi klev upp och prognosen var bättre väder efter lunch valde vi istället att ta en lugn förmiddag för att sedan köra ett lite längre pass på eftermiddagen.

Efter att ha städat ur stugan, checkat ut och ätit en fantastiskt god lunch bestående av viltfärslimpa, potatismos och gräddsås och sedan pannkaka som efterrätt gav vi oss ut för att åka skidor. Solen tittade även mycket riktigt fram medan vi åkte. Efter att ha åkt en stund stannade vi till för att filma och fota lite teknik på växel 2 och växel 3. Här nedan kan du se en utav filmerna med växel 2:

När vi var nöjda med filmandet och visste vad vi skulle tänka på i tekniken fortsatte vi att åka. Vi åkte en bit på Vägspåret och klev sedan på elitspåret 10km. Föret var ganska tungt på grund av regnet på förmiddagen och den stekande solen vi åkte under men jag hade en skön känsla i åkningen och lät mig inte påverkas av att det gick lite tungt. På vägen ner tillbaka mot stadion sedan såg vi hur en utav isbjörnarna låg och solade sig i sin inhägnad. Tycker alltid att det är lika fränt att man kan åka skidor bara några meter från dessa majestätiska djur!

Måns Sunesson Orsa Grönklitt
Här är en utav bilderna från de bildsekvenser vi tog för att analysera tekniken. Här är jag på 2:ans växel i skejtåkningen.

När vi sedan åkt klart duschade vi och bytte torrt innan vi for hemåt. Ett stopp i Mora för att släppa av Albin på Folkhögskolan där han läser på Skidlinjen och sedan vidare hem till färdiglagad mat. Lyx!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.