Seger på blanke ski

Ännu en seger på ”blanke ski”!

Jag valde tillslut att åka till Rembo för att åka Remboloppet. Två varv på en 10km bana skulle åkas. Banan var dock lång (troligen närmare 11-12km) vilket även tävlingsledningen erkände. 7st. herrar hade anmält sig till 20km loppet.

Jag valde efter skidtestning och en hel del funderande att staka loppet på skateskidor. Det fanns några backar på banan där jag troligen hade tjänat på att ha fäste men annars var det mycket stakpartier vilket avgjorde valet . Banan gick från Rembostugan och in till Avesta och vände sedan där, stora delar av tillbakavägen var densamma som vägen till vändningen.

Det var masstart och endast två spår vid starten och jag stod först i ett av dem. Jag tänkte att jag skulle åka fort från startlinjen för att slippa strul och sedan ta det lugnt och eventuellt gå in i rygg. Men efter ca. 100m hade jag redan fått en lucka på 10m så jag beslutade mig  för att fortsätta hålla fart istället. Jag försökte att åka fort men ändå kontrollerat på första varvet för att sedan ge det jag hade kvar på andra varvet. Det gick väldigt bra fram till vändningen på andra varvet då jag började bli rejält trött . Lyckades ändå hålla tekniken bra och tappade inget mot de bakom men jag körde inte längre ifrån heller. Höll ihop det ganska bra och kom i mål hela dryga 5 minuter före tvåan i loppet.

Trött men nöjd efter målgång!
Trött men nöjd efter målgång!
Stakblåsor i båda händerna...
Stakblåsor i båda händerna…

Dagens vallning

Förhållanden: +1°C  86% luftfuktighet. Snön var väldigt olika på olika delar av banan. På vissa ställen var det is, på andra kallsnö och på tredje blötföressnö.

Glid: Rex TK28 + Star XFM mid snow

Struktur: Red Creek rak 1mm + Red Creek rak 2mm + Red Creec XC- coarse

Kommentar: Vi blev förvånade när det visade sig att det var Star XFM mid snow som gick bäst. Det var egentligen alldeles för varmt för den. Roligt när man blir positivt överraskad av vallorna!  Det enda stället på banan där den inte gick riktigt bra var där det var ren blötsnö. På dessa partier hade det nog varit bättre med Rex Hydrex som toppning, men Hydrex gick sämre på alla övriga delar av banan.

 

Imorgon blir det en lång, förhoppningsvis fin, lugn tur med fäste under skidorna i Gyllbergen. Hoppas på solsken!

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.