Pallen Hagforsyrans Klassiker rullskidor Emil Folkesson, Andreas Blohm, Måns Sunesson

Hagforsyrans klassiker

Jag har tävlat igen! I fredags var jag i Hagfors och åkte Hagforsyrans klassiker rullskidlopp. Loppet var 15km långt i klassisk stil och på standardrull (2:or). Stora delar av banan gick längs med den otroligt fina Klarälvsbanan. Tyvärr var den inte bara naturskön utan även lite för lätt (platt) för att passa mig. Jag förstod att jag skulle få det jobbigt mot de bättre stakåkarna i loppet och la därför upp en taktik som gick ut på att ligga i tät från början och därifrån åka ganska långsamt för att sedan göra korta men rejäla farthöjningar för att försöka köra in lite mjölksyra i de andra killarna. Tyvärr ledde den totala avsaknaden av backar att jag inte lyckades över huvud taget. I stället var det tack och hej för mig när vi kom ut på de långa rakorna längs älven. Jag fick sedan resten av loppet åka ensam på tredje plats. Kom tillslut i mål med marginal både framåt och bakåt i resultatlistan.

Jag gjorde så gott jag kunde för dagen och kan därför inte vara allt för missnöjd. Jag hade såklart hoppats på mer men kroppen var inte med mig efter tre veckors sjukdom efter SM i Sundsvall. Jag blev dessutom rejält utklassad i stakningen av de mycket mer överkroppsstarka Emil och Andreas som var före mig, så även med bättre form hade jag nog fått det tungt. Helt klart något jag måste jobba på!

Tävlingen i sig var jätterolig och bra arrangerad, dessutom med en som sagt otroligt fin bana. Synd bara att inte fler hade tagit sig till Hagfors för att delta. Ungefär 30 startande var väl i och för sig inte dåligt men med en så pass bra tävling borde det vara ännu fler som vill åka tycker jag. Jag pratade med arrangörerna efter loppet och de sa att de hoppas kunna köra nästa år igen hoppas på fler deltagare då, både elitåkare och motionärer!        Hagforsyrans klassiker Pallen Hagforsyrans Klassiker rullskidor Emil Folkesson, Andreas Blohm, Måns Sunesson

 

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.