Tunaloppet 2016. Pallen H21

Tunaloppet- Säsongens första seger!

Äntligen fick jag åka skidor fort igen!

Tunalopppet som i normala fall går i Skräddarbacken hade i år tvingats flytta till Bergebo där vi åkte fyra varv på 2.5 km slingan. Jag startade ganska sent, endast två killar efter mig: Adam Larsson och Tim Magnusson. Vid första varvning tog jag ledningen ca. 20 sekunder före Gilberto Panisi. På väg ut ur stadion hörde jag att Adam passerade som tvåa 8 sekunder efter mig. Jag tänkte: om jag kan köra ifrån så att jag hinner ut ur stadion innan Adam kommer in på stadion vid nästa varvning bör de kunna ge mig ett litet psykologiskt övertag. Därför gav jag allt jag hade på andra varvet och lyckades ganska bra då jag ökat min ledning till ca. 30 sekunder. Jag försökte sedan hålla samma tryck på varv tre och fyra och vann tillslut loppet 58 sekunder före Adam med Gilberto på en tredjeplats.

Min första seger för säsongen! Extra kul att få ta den på ”hemmaplan” i Bergebo!

Resultatlista här!

Tunaloppet 2016. Pallen H21 Adam Larsson (Falun-Borlänge SK) Måns Sunesson (Sellnäs IF) Gilberto Panisi (Team Dala Sports Academy IF) Tim Magnusson (IFK Mora SK)