Världscupsuttagningstävlingar Rullskidor

Världscupsuttagningstävlingar

Nu i helgen har det varit världscupsuttagningstävlingar i rullskidor i Torsby som jag har åkt. Det var två lopp som åktes, båda var backrace (medeldistans uppför) i en drygt 7km lång backe med 391 höjdmeter. I lördags var det fri stil med intervallstart som gällde. Jag hade ingen bra dag och fick inte till tekniken på rullskidorna alls, väldigt irriterande när kroppen kändes stark. Slutade trots det på en 11:e plats.

På söndagen var det masstart klassisk stil. Ett lopp där jag hade ledningen i nästan 2km innan jag tappade den till starkare åkare när de brantare delarna av backen började. Krigade dock på upp för backen, ofta i ingenmansland och gick tillslut i mål på en fin 8:e plats. Jag var mycket nöjd med detta med tanke på att dessa två tävlingar var mina första riktiga rullskidtävlingar någonsin.

Världscupsuttagningstävlingar Rullskidor
Söndagens regniga lopp i klassisk stil gick riktigt bra! (BILD FRÅN MIN INSTAGRAM)

Nu är jag otroligt motiverad att försätta utveckla mig som rullskidåkare. Känner att det finns en mycket stor utvecklingspotential och att jag med bara små justeringar i tekniken för att anpassa den till rullskidåkning kan åka mycket fortare bara på grund av det!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.