Lyckad cupavslutning!

Igår var det cupavslutning i intersport cup för detta år. Distansen var 10km fri stil med individuell start. Jag hade startnummer 110 och var 11 åkare iväg från start. Jag öppnade hårt men kontrollerat och tog snabbt in på och kom ikapp den Litauiske åkare som startat 30 sekunder före mig. Fortsatte bra genom hela första varvet och varvade som 3:a bakom två mycket starka åkare i Carl Qvicklund och Daniel Nordebo.

Hade sedan lite otur och fick ingen rygg att gå i vid varvning, vilket innebar att jag fick göra mitt andra varv helt själv. Det andra varvet blev lite sämre än det första och jag tappade från den 33:e plats jag hade vid varvning till en 37:e plats i mål. Resultatlista finns här!

Jag hade ju som mål att komma topp 30 men lyckades inte riktigt med det. Är ändå mycket nöjd med loppet, endast 2 minuter efter loppets överlägsna segrare tillika Sveriges kanske bästa skidåkare Calle Halvarsson är återigen ett nytt bästa lopp för mig! Också skönt att få lite revansch efter lördagens misslyckade 5-mil!


Nästa tävling blir redan till helgen. Då är det Grönklittsjakten i Orsa Grönklitt som gäller. Jag missade ordinarie anmälan men har idag efteranmält mig. Tävlingarna är ett 15km lopp skate på lördag följt utav en 10km lång jaktstart i klassisk stil på söndag. Det ska bli riktigt roligt! Det är inte så många anmälda men det ser ut som att startfältet kommer att hålla ganska god klass.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.