Nöjd efter en fin insats i Valbergsrännet!

Valbergsrännet

Bra resultat i Valbergsrännet!

Hallå! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade något här, ursäkta mig för det! Nu kommer i alla fall en uppdatering om dagens tävlande. Jag har alltså varit i Torsby och tävlat med riktigt goda resultat som Ni kanske har sett på min instagram.  Tävlingen i fråga var Valbergsrännet. Distansen var 10,8 km med masstart i fri stil. Det var ett ganska starkt startfält på 15 man i H21, SK Bore Elit hade klubbmästerskap i samband med Valbergsrännet så hela desas lag var där bland andra. Förutom H21 startade även H19-20 och H17-18 samtidigt så det var 25 åkare i masstarten. Tävlingen skulle gå på en ganska tuff 1,8km slinga 6 varv, inte nog med att banan var tuff, föret: 7-8°C och stekande sol samt att alla yngre klasser åkt innan oss gjorde att det var väldigt löst i den blöta snön och det gick otroligt tungt.

Nöjd efter en fin insats i Valbergsrännet!
Nöjd efter en fin insats i Valbergsrännet!

Jag fick en ganska otacksam startposition i mitten av andra led vilket gjorde att jag fastnade lite i starten. Jag fick lov att stå och staka mellan andra åkare som skejtade upp för delar av första backen. Tillslut lyckades jag hitta en lucka i ryggen på Oscar Persson som höll på att ta sig fram mot täten långt ut till höger. När Oscar och jag började närma oss täten ryckte Jack Impola och Bill Impola, Oscar orkade inte följa och jag var tvungen att kliva om honom för att täppa till den lilla luckan och gå med. Lyckades med detta och låg med bakom Jack och Bill hela första varvet. Ut på andra varvet orkade jag inte riktig och fick lov att släppa. Ganska snabbt kom Oscar tillsammans med Erik Söderlund ikapp och gick om mig. Hade för mycket mjölksyra och kunde inte följa, Jag lyckades dock hålla undan för nästa klunga men hamnade själv. Kämpade på så flera varv utan att varken tappa eller ta in på de framför samtidigt som jag sakta ökade avståndet bakåt. Ut på sista varvet såg jag att Oscar och Erik var riktigt trötta framför och att jag snabbt tog in på framförallt Erik som hade fått lov att släppa Oscar. Gav allt jag hade kvar för att komma ifatt och lyckades nästan. Förargliga 3 sekunder skiljde det mellan Erik och mig när jag gick i mål på en 5:e plats.

dagens resultatlista i H21. Fullständiga resultat i Valbergsrännet hittar  Ni här!
dagens resultatlista i H21. Fullständiga resultat i Valbergsrännet hittar Ni här!

Jag är väldigt nöjd med Valbergsrännet som absolut är en av mina allra bästa tävlingar denna säsong tillsammans med loppen i Meråker och Kalix. Roligt också med mycket stöd och hejjarop utefter banan.

 

Dagens Vallning

Glid:  Rex 342 Fluor Powder + Rex TK244

Struktur: Red Creek rak 3mm + Red Creek rak 2mm + Red Creek Coarse

Kommentar: Jag tror att valet utav skidor var minst lika viktigt, om inte viktigare, för hur bra ens skidor gick idag. Det skidpar jag åkte på går alltid fruktansvärt bra i fören som detta då det är extremt mjukt och blött. Hade dock riktigt bra glid de två första varven, sedan dog skidorna lite men det var lika för alla. Kunde när jag låg i rygg på Jack och Bill släppa en liten, liten lucka på krönen och ändå vara säker på att jag skulle glida ikapp.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.