Helene Söderlund

Jag vill bli som dig när jag blir stor!

Igår fick jag läsa att en av mina största förebilder inom skidsporten Helene Söderlund väljer att avsluta sin elitkarriär.

Jag tänkte att jag skulle berätta om hur du blev denna förebild för mig:

Första gången jag hörde talas om Helene Söderlund var för ungefär nio år sedan. Helen hade precis bytt skidmärke till Peltonen, samma märke som jag alltid tävlat på. Jag var hos Lars-Åke Blom som är ansvarig för elitverksamheten på Alpina och Peltonen i Sverige. Längs med ena väggen i hans vallabod stod det skidor med namnet Helene Söderlund på. ”Wow, så många par skidor, hon måste vara bra! Och hon åker på samma skidmärke som mig. Coolt!” var vad mitt 14-åriga jag tänkte, och jag hade en ny idol!

Sex år senare fick jag en plats i Dala Sports Academys elitträningsgrupp och jag fick förmånen att lära känna och träna med Helene. Det var här som min idol också blev till en av mina största förebilder! Envis och målmedveten som få men också otroligt snäll, ödmjuk och omtänksam! Ett stort föredöme för mig!

Hoppas att vi syns i skidspåren även om du inte tävlar något mer!

Hoppas också att det gick bra att jag lånade bilden av dig!

Jag vill bli som dig när jag blir stor Helene!  

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.