Rullskidsommar och heltidsstudent på nytt

English version here!

Efter låååång frånvaro tänkte jag tänkte göra comeback här med en lägesuppdatering och en genomgång av  tävlingssäsongen på rullskidor i sommar.

Efter en ganska bra träningssommar har jag nu dragit på mig en riktigt envis förkylning. Efter en veckas förkylning kändes det som att jag var kry nog att börja träna igen. Jag hade några par skidor att testa så jag åkte till Torsby med några kompisar. Men efter bara en dag inne i tunneln kände jag att det var något som inte riktigt var bra. Och mycket riktigt var luftrören helt förstörda dagen efter! Om det var samma förkylning som tog om eller om det var något nytt virus har jag ingen aning om. Men nu den envist hållit sig kvar med hosta och dåliga luftrör i nästan två veckor till! Den börjar dock lätta och jag har nu de senaste dagarna kunnat gå igång med lite lätt styrketräning.

Förutom att vara förkyld har jag även börjat skolan igen (vilket kanske har bidragit till förkylningen) som heltidsstudent igen. Tanken är att jag ska läsa det ettåriga internationella magisterprogrammet i Destinationsutveckling på Högskolan Dalarna här i Borlänge. Valet av Turism och destinationsutveckling att studera vidare på avancerad nivå inom känns helt rätt! Jag känner att detta är något som intresserar mig mycket och något som jag skulle vilja arbeta inom i framtiden! Klassen jag går i är också riktigt bra! Med klasskamrater från: Nederländerna, Moldavien, Italien, Indonesien, Dubai, Brasilien, Frankrike och Tjeckien blir det många perspektiv på saker och intressanta reflektioner och diskussioner.

Tourism Destination Development-klassen. En skön samling av fantastiska individer!

Rullskidsäsongen

Tävlingssäsongen på rullskidor började ganska sent för mig i år, och blev också ganska kort. Och ska jag vara helt ärlig så var jag på förhand inte allt för taggad på tävlingsupplägget. De första tävlingarna för min del var på SM-veckan i Helsingborg i början på juli. Första SM-tävlingen i år var en sprint på citybanan i Helsingborg. Med halvdålig motivation och nästan obefintlig uppvärmning tog jag mig trots allt vidare från prologen som 20 man. Väl i kvartsfinal hittade jag lite motivation och började tycka att det var riktigt skoj. Efter att ha åkt i den klart snabbaste kvartsfinalen tog mig vidare till semifinal på tid. Väl där knäckte jag staven på väg in på upploppet och fick inte riktigt chansen att kämpa om en finalplats. En femteplats i semifinalen räckte dock till en 10:e plats totalt. Vilket jag efter omständigheterna, med bruten stav, är nöjd med!

Semifinal heatet på SM-sprinten.

Dagen efter väntade masstarten över 18 km. Jag upplevde att jag hade fruktansvärt dåligt rull på mina hjul. Jag lyckades gå med klungan ända in till upploppet men blev bland de sista över mållinjen i klungspurten. En 26:e plats och lite utav en besvikelse.

Veckan efter SM väntade Sverigecupen och Världscupen i Torsby. Efter en halvdålig prolog på fredagen gjorde jag en ganska bra masstart på lördagen där jag trotts en dålig avslutning gick in på en 26:e plats och tog mina första världscup-poäng. På söndagens jaktstart upp till Hovfjället strejkade kroppen helt och jag blev tvungen att kliva av, trist men det är sådant som sker ibland!

Från prologen i Torsby. Foto: Tom-William Lindström (TW-Media)

Säsongens sista tävling blev på Alliansloppet Action Week där jag åkte fredagens back-sprint Sting Hill Race. Trots att jag hade haft en dålig uppladdning med magproblem gjorde jag ett helt okej lopp i riktigt tufft internationellt motstånd. Ett bra avslut på en, för min del ovanligt kort tävlingssäsong på rullskidor!

Bilder från i sommar och i vår

Jonatan skulle cykla Vätternrundan så jag cyklade en del pass med honom tidigt på sommaren. Här från kanske den finaste turen. När vi cyklade till Leksand och käkade glass innan vi vände hemåt igen!

Dessa har nyttjats flitigt denna sommar!
Bra väder i sommar!
Trots massor med soltimmar i sommar är man lika blek som vanligt nu ändå..!
Från ett utav otaliga träningspass med Adam Larsson i sommar. Här på nedrullning efter tröskelintervaller om jag inte missminner mig!
Många fikaturer denna sommar! Här med mamma som sällskap på cykel under ett rullskidpass i juli.
Rullskidservice utomhus i solen på en helt sönderbränd gräsmatta.
Fjällvandring med familjen!
Sommar på fjället!
Fint på fjället!

Flydde sommarvärmen och åkte till Torsby med mamma och syrran i slutet på juli.

Från en magisk morgonpromenad vid Fryken!
Prideparad i Falun!

Jag åkte skidor med den nyvakna monsterbjörnen i Gyllbergen i våras!
Bra dagar när man kan åka skidor och sola samtidigt!
Åkte skidor och rullskidor på samma pass i maj.

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.