IntersportCup Torsby Måns Sunesson

Cupavslutning Intersportcup i Torsby

Under slutet på förra veckan har det varit Junior SM och Intersportcup-avslutning i Torsby. Då juniorernas tävlingar började tidigare i veckan och vi hade två killar som skulle tävla så åkte jag dit redan på onsdag för att kunna heja och vara på plats och ladda upp inför mina egna tävlingar i tid.

På fredagen var det dags för den första tävlingsdagen i Intersportcup. Sprint i klassisk stil, den distans som jag normalt sett är sämst i. Jag var trots det ganska optimistisk, det var en bana och ett före som passade mig ganska bra och kroppen kändes pigg. Jag startade min prolog bra och tog snabbt in på åkaren som startat 15 sekunder framför, tyvärr tappade jag lite fart mot slutet av den långa backen ungefär halvvägs genom banan. Jag tyckte att jag gjorde en ganska bra avslutning men jag hade nog tappat för mycket i backen och klarade inte att kvala vidare till kvartsfinal. Trots det var riktigt nöjd, man vill ju alltid överprestera men jag hade gjort min bästa sprint hittills i klassisk stil även om det ännu inte riktigt räcker till att slå mig in top 30 i kvalet.

På söndag efter juniorernas SM-stafetter var det dags för min gren. 15 km fri stil med lösa och tungåkta förhållanden. Jag hade startnummer 37 så en relativt tidig startposition i den 100 man stora startfältet. Min tidiga startposition innebar att jag tog ledningen efter det första av fyra varv. Att ta ledningen med ett tidigt startnummer är något jag tycker är svårt, man vet att man åker fort men inte om man åker tillräckligt fort för i jämförelse med de som startar senare. Jag blev tröttare och tröttare genom loppet men kunde ändå hålla bra fart under skidorna och tog ledningen vid varje varvning. På väg in mål hade jag precis blivit ifattåkt av en norrman som startat efter mig och som gjort ett kanonlopp. Så i mål kom jag som tvåa. Jag förstod att jag återigen på ett skejtlopp denna säsong skulle vara precis på gränsen till poäng i cupen och det blev därför en nervös väntan. Med endast två åkare kvar ute på banan hade jag blivit nedpetad till 34:e plats varav 31:a svensk och missade därmed poäng även denna gång. Båda åkarna som var kvar, Oskar Kardin och Calle Halvarsson gick in strax före mig och jag slutade på en 36:e plats i tävlingen och 33:e plats i cupen endast 14 snöpliga sekunder från poängplats. Motståndet var dock bättre än på tidigare cuptävlingar i år och jag gjorde ett av säsongens bästa lopp så jag var trotts allt mycket nöjd ändå.

IntersportCup Torsby Måns Sunesson
Foto: SK Bore

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.