Kramp-Antiklimax-DNF

B-ZMpsOw672SZVGimLzi5-milen igår då? Ja, jag ville inte skriva igår då jag var orolig att jag skulle skriva något som jag sedan skulle ångra i besvikelsen. Så istället kommer sammanfattningen här:

DNF

Som några av Er kanske har sett så hade jag DNF (Did not finish) på loppet igår. Anledningen till detta var att fick kramp i min vänstra triceps muskel redan 17km in i loppet. 17km!! Det ska inte hända och ändå så gjorde de det!

Test och uppvärmningsspåret, här uppe i Kalix är det fortfarande vinter i allra högsta grad!
Test och uppvärmningsspåret, här uppe i Kalix är det fortfarande vinter i allra högsta grad!
Några utav skidparen jag valde mellan.
Några utav skidparen jag valde mellan.

Loppet

Jag hade kommit iväg bra i starten där jag gick ut långt till höger och plockade många positioner i förhållande till min startposition. Sedan blev det lite utav dragspelskörning där fältet trycktes ihop och drogs ut om och om igen där banan smalnade av eller det kom en uppförsbacke. I denna körning tappade jag ofrivilligt en del placeringar från den ca.30 plats jag låg på till ca 40-45:e plats. Lyckades tillslut hitta en bra grupp att åka med. I gruppen var bl.a Arvid Forss, Adam Steen, Nils Persson, Carl Olander m.fl. Jag gick med ganska lätt utan att själv försöka dra. Det kändes som att jag hade massor av krafter och åkte lätt och bra tekniskt och tänkte att jag kommer att kunna plocka många placeringar genom att passera trötta åkare på andra halvan av loppet. Men efter att ha åkt med dessa herrar ett tag började det rycka i vänster triceps vid ca. 17km. Jag tänkte att det går nog över men saktade in lite och släppte klungan i väntan på att få vätska vid 20km. Fick vätska och fortsatte ut på nästa 6km varv, men krampkänningarna gick inte över utan blev bara värre och värre. Otroligt frustrerande när allt annat känns så bra. När jag kom i på stadion efter 26km gjorde det rejält ont och krampade i nästan varje stavtag, jag insåg att jag kan inte åka 24km med kramp och blev tvungen att kliva av, väldigt ledsen och besviken.

Det var mycket publik på plats! 6500 åskådare enligt arrangören.
Det var mycket publik på plats! 6500 åskådare enligt arrangören.

Ingen förklaring

Jag har ingen bra förklaring till varför jag fick kramp, det ska ju inte kunna ske redan efter 17km! Hade ju velat gå i mål och göra ett bra lopp i min första 5-milstävling men kroppen ville inte vara med idag. Tur att det kommer fler SM och fler 5-milar!

Dagens Vallning

Förhållanden: -4°C, 40-50% luftfuktighet. Kall men ganska  grovkornig snö.

Glid: Rex HF11 + Rex TK29 + Rex TK72 och Hydrex blandat

Struktur: Red Creek Coarse + Red Creek Rak 1mm + Red Creek rak 2mm.

Kommentar: De raka strukturerna hade vi endast på bakre delen utav skidorna för att de inte skulle styra i den kalla snön.

Jag hade bra skidor på denna vallning, inga toppskidor men bra. Toppningen med TK72 och Hydrex höll i ca.15 km innan den slitits bort i den aggressiva kalla snön.


Tävlingsfritt idag

Nu idag har det varit tävlingsfritt för mig. Vi har varit upp till stadion och kollat på team sprintrarna och mest tagit det lugnt fram tills nu. Jag tänkte fara upp och köra några korta intervaller om en stund för att hålla igång kroppen och få lite fart inför tisdagens 10km lopp. som även är cupavslutning i Intersport cup. Målet där en en topp 30 placering och poäng, det blir tufft men jag vet att jag kan göra det!

/Måns

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.