Alliansloppet skejt Sting Hill race Måns Sunesson

Träning vecka 19

Jag har kommit igång ganska bra med träningen tycker jag. Ingen riktig mängdvecka ännu men två stabila veckor med 13 timmars träning efter den inledande 9-timmars veckan. 13 timmar är över vad jag måste snitta för att nå mina planerade 600 timmar. Inte mycket över med ändå över. Jag måste helst vara över snittet under barmarkssäsongen eftersom de flesta veckorna under tävlingssäsongen i vinter kommer vara under snittet. Så än så länge ligger jag på en mängd per vecka som är lite över snittet men mängdveckorna där jag kommer att ligga en bra bit över snittet kommer. Träningen känns bra och jag kan träna på en bra nivå utan att det sliter särskilt samtidigt som jag känner att jag utvecklas.

Det blev en bra mix av träning denna vecka, löpning, skidor, rullskidor, skidgång och lite styrka. Bra med variation då sliter det mindre och blir roligare att träna. Jag har även varierat rullmotståndet på rullskidorna för att träningen inte ska bli för statisk och för att träna på olika delar av åkningen.

Denna vecka har jag tänkt mig följa ungefär samma mönster, med undantag för helgen då jag ska kör mina första tävlingar sedan Valbergsrännet. Även denna gång är det i Torsby men nu är det rullskidor som gäller. Ska bli spännande, hoppas att det går bra!

/Måns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.